Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
owszem w 30D również tak miałem, choćby z uwagi na lepsze, praktyczniejsze rozmieszczenie punktów AF
mówcie co chcecie ale AF w 5D nie podchodzi mi i już
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
zastanawiące czemu nie![]()
sorry , ale nie mogłem się powstrzymać![]()
Ostatnio edytowane przez tkosiada ; 30-01-2012 o 17:32 Powód: Automerged Doublepost
x pro2/ 23/ 56/10-24/
Trzeba było się powstrzymać i zastanowić przed napisaniem choć parę sekund..
W 20D tez był jeden krzyżowy i też tylko jego używałem naturalnie. A dwa, napisałem dlaczego więc nie wiem co dla Ciebie jest zastanawiające, no chyba że analfabetyzm uprawiamy. Ale wtedy to wybacz, szkoda mi czasu na durne dyskusje.
Ostatnio edytowane przez allxages ; 30-01-2012 o 18:09
Mniam... fantastyczna puszka
x pro2/ 23/ 56/10-24/
cześć,
w temacie d700 vs 5d, który wałkowałem w internecie przez ostatnie dwa miesiące dodam od siebie ogólną refleksję, która naszła mnie po różnych przemyśleniach:
doskonałe narzędzie rozleniwia człowieka - często negatywnie wpływa na jego kreatywność.
A kiedy narzędzie jest trochę gorsze, wtedy chcąc nadrobić jego braki- stajemy się bardziej kreatywni i działamy w sposób bardziej
przemyślany. Efekty są bardziej twórcze i ciekawsze.
Uogólniając to od drugiej strony: zbyt łatwa praca narzędziem czyni twórcze wykorzystanie go jeszcze bardziej wymagającym.
Odnosi się to do wielu dziedzin twórczości.
A w odniesieniu do tych dwóch aparatów -
z tego co zaobserwowałem po zdjeciach na flickr, na wielu blogach(po exif), u wielu świetnych fotografów na ich stronach większa niezawodność nikona d700 - af, ekspozycja, 5kl/s - nie owocuje ciekawszymi, lepszymi zdjęciami. Generalnie zdjęcia robione d700 - wg moich obserwacji są statystycznie częśćiej nijakie.
Tak jakby paradoksalnie lepsze osiągi tego aparatu dawały gorsze rezultaty w zdjęciach..
Cieszywid, to żeś teraz dosypał magnezji do ognia!
I się zacznie...
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 30-01-2012 o 22:01
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
dopóki wypowiedzi nie są podrabiane, acta nas nie zamknie![]()