Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 87

Wątek: D700 -> 5DmkII

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GMHusky Zobacz posta
    4 miesiące to trochę mało żeby wycisnąć max z 5d i poznanie do końca jak pracuje w nim AF ... po roku użytkowania wiem że AF w 5d II to nie problem sprzętowy... no cóż, ale nie jest to puszka dla wszystkich.
    Takie proste to do końca nie jest, AF 5D jest wystarczający i da się go polubić / zaakceptować, ale schody zaczynają się po wzięciu w łapki 60D/7D, o jedynkach nie wspominając. Tam jest miazga, niemniej inna sprawa to to, czy aby na pewno tego potrzebujemy. :-)

Tak czy siak, ilość detalu na zdjęciach z piątki sprawia, że szybko tego aparatu nie oddam :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Często narzekam na działanie AF w 5DII (robię na centralnym). Ostatnio dałem do przetestowania 5DII+24L znajomemu, który od kilkunastu lat używa Nikona (aktualnie D200); po 2 godzinach robienia zdjęć na ciemnej sali, bez wspomagania ze strony lampy błyskowej stwierdził, że ten aparat sam robi zdjęcia i też chce taki mieć
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Zablokowany

Domyślnie

dobra, juz mam kupca na D700, widze, ze uzywki sprzedaja sie prawie za 7k :] podczas gdy 5Dmk II za ponad tysiac mniej,

jaka karte polecacie mi kupic do 5DmkII? -Transcendy dobrze gadaja z Canonem?

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Używam kart SanDisk ULTRA 8GB 30MB/s i ....tfu tfu...nigdy nie miałem problemów. Seria extreme ma o 20-30mb większą pojemność.
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Używam kart SanDisk ULTRA 8GB 30MB/s i ....tfu tfu...nigdy nie miałem problemów. Seria extreme ma o 20-30mb większą pojemność.
    predkosc raczej

przy 5DmkI mialem bodajze metalowego Preteca x133, przy D700 niebieskie Transcendy 400x, wiec moze teraz logicznie byloby kupic: http://www.camino.pl/-karta-pamieci-...twr,48030.html ?

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Nie wiem co Wy z tym AFem. Jakie miesiące nauki do tego?
    Miałem 20D - AF działał mi świetnie. A robiłem masę koncertów w tragicznym oświetleniu. Miałem 1dynki - bez problemu. Mam 5D2 - nadal bez problemu.

Różnica taka, że w jedynkach używałem bocznych, a w 5tce tylko centralnego. Co akurat mi nie przeszkadza, bo przeważnie aktualnie używam dalmierzy różnych, więc przekadrowywać i tak muszę.

Cytat Zamieszczone przez Moot^h Zobacz posta
    przy 5DmkI mialem bodajze metalowego Preteca x133, przy D700 niebieskie Transcendy 400x, wiec moze teraz logicznie byloby kupic: http://www.camino.pl/-karta-pamieci-...twr,48030.html ?
    Mam dokładnie tego SadDiska w mojej piątce, a poprzednio w jedynce. Najmniejszych problemów nigdy nie miałem. Tylko kup z pewnego źródła, bo jest masa podróbek Sandisków! Wejdź na Sandisk Polska i sprawdź listę sklepów. Osobiście zawsze biorę karty z Agito i jestem bardzo zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 30-01-2012 o 11:16

Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moot^h Zobacz posta
    predkosc raczej [/url] ?
    Prędkość swoją drogą, ale na ultra można zrobić powiedzmy 450 srawów, a na extreme 455 ;p

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

Jako 5-letni użytkownik 5D moge powiedzieć jedno - AF w nim nie jest ani tragiczny ani bajeczny Mi pasuje bo używam środkowego, a jak pisałem kilka razy fotografuję i koncerty, sport jak i śluby. Chce zmienić już puszke na nowszy model ale poczekam aż wyjdzie MKIII
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Zablokowany

Domyślnie

5DmkIII zblizona bedzie cenowo do Nikona D800 a czy lepszy bedzie miala AF to watpie ;/

Bywalec Awatar GMHusky
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    Prędkość swoją drogą, ale na ultra można zrobić powiedzmy 450 srawów, a na extreme 455 ;p
    na 8G ? 288
    Czarna puszka i kilka słoików... i teraz jeszcze słoneczko
    ------------------------------------------------------
    Jakby ktoś mnie szukał to jestem na FB
    http://www.facebook.com/grzegorz.malinowski

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów