Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Kingston Ultimate ? szybka ?

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptekarz Zobacz posta
    świetne... tylko, że stare
    last updated on December 9, 2008
    także nie ma nowych modeli kart ;/
    zgoda. trzeba sobie pod konkretny model aparatu patrzyc jakie karty mniej wiecej w danym modelu dobrze chodza.

Cytat Zamieszczone przez aptekarz Zobacz posta
    mnie akurat właśnie bardziej interesuje performance w aparacie, konkretnie 7d niż czytniku. Bo raz że narazie nie mam, dwa, że jako zapasową kartę wolę mniej zapłacić czu kupić większą pojemność i tak na codzień jej nie będę używał tylko na długi wyjazd.
    1. kupic 2-3 karty mniejszej pojemnosci. jak cos lupnie, to na czesci nie na calosci.
    2. przed wprowadzeniem kart "do produkcji" porzadnie przetestowac. i) w domu zgrac na karte pare razy kilka filmow do zapelnienia pojemnosci. ii) odczytac na innym czytniku/kompie dla zweryfikowania poprawnosci. iii) przeleciec kazda karte po kilka razy CardTest-em. jest programik do testowania pamieci fleszowych, jak przeszperasz CB to link nawet kiedys podawalem (nazwy za diabla nie pamietam).
    3. zgrac na karte pare RAW-ow/JPEG-ow z dysku (do zapelnienia nosnika) i przejrzec, czy aparat bez problemu je odczytuje.
    4. popstrykac po prostu na tej karcie
    5. na pierwszym wyjezdzie: bezdyskusyjnie backupowac te nowe karty. dla swietego spokoju...

co do marki karty to ja nie jestem przesadny. mam rozne. ale nowe karty wole zawsze dla pewnosci sprawdzic 10 razy...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    przeleciec kazda karte po kilka razy CardTest-em. jest programik do testowania pamieci fleszowych, jak przeszperasz CB to link nawet kiedys podawalem (nazwy za diabla nie pamietam).
    Dzięki za porady na pewno tak zrobić, tylko zastanawiam się czy coś takiego znajdę również na MacOS.
    Kupię chyba tego Kingstona 266x lub kolejnego Preteca 233x 16gb
    Canon 7D, 15-85, 70-200 F4, 50 F1.8; S 10-20

Uprawnienia umieszczania postów