Pokaż wyniki od 1 do 10 z 132

Wątek: Nowa Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Mogli mieć też chrapkę na Nikonowców - tam kit ma chyba te same ogniskowe ale nieco słabsze światło o ile dobrze pamiętam.
    Edit - prawie takie same bo 18-70 ale ma SVM, więc chyba jest szybszy niż ta sigma, przy czym dla takiego zakresu ogniskowych ona nie musi być wcale taka wolna, będzie napewno szybsza niż choćby 70-300 APO...
    Sigma 18-50/2,8 wolna nie jest, muszę to przyznać, ta pewnie też nie będzie, tu o głośność i ten głupi kręcący się pierścień chodzi,

co szkodziło zrobić ją HSM? nie rozumiem tu polityki Sigmy???

wiem, że sigma nie zrobi szkła 15-70, bo to chyba jednak technicznie w rozsądnej cenie mało mozliwo (konkurencja takiego nie ma) albo sposób na sprzedanie dwóch szkieł, 12-20 dajmy na to i 17-70...tyle, że chyba więcej osób kupiłoby 15-70/2,8-4,5 niż wspólnie te dwa pierwsze...

zaleta tego szkła dla mnie jest niewielka, ostrzejsze od 18-50/2,8 raczej nie będzie, w zakresie portretu (50mm) będzie już miało tylko f4,5, więc o ostrych typowych portretach można zapomnieć (trzeba pewnie i tak do co najmniej 6,3 przymknąć), a szeroki jasny kąt jest mi na grzyba, skoro mam IS...
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 22-01-2006 o 11:07

Uprawnienia umieszczania postów