Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: canon 600d + KIT 18-55 IS II ciemne zdjęcia

Widok wątkowy

Domyślnie

Ponad to przed chwilą w pokoju z zasłoniętym oknem zrobiłem serię 10 zdjęć (czyli aparat sam robił 10 zdjęć) ustawienia tez na portret z lampa błyskową. próba 1 : dwa pierwsze zdjęcia czarne, reszta naświetlona normalnie. (lampa błyskała za każdym razem) próba 2: 4te-5te zdjęcie ciemne czarne a reszta naświetlona dobrze (lampa błyskała za każdym razem).

Czy te informacje mówią o tym że to sprzęt jest uszkodzony??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez yrats Zobacz posta
    Po tym co piszesz obawiam się że tak. Przy naładowanym akumulatorze i zachowaniu co najmniej kilkusekundowych odstępów miedzy zdjęciami wysunięta lampa winna błyskać za każdym razem.
    Jak pisałem wyżej - nie widzę na ciemnych zdjęciach żadnego śladu refleksu. To co widzisz lewym okiem to przedbłysk pomiarowy. Lampa daje zawsze dwa błyski -pierwszy słaby do wykonania pomiaru i drugi zasadniczy. Dość trudno to zauważyć przy synchronizacji na pierwszą kurtynę.
    Niestety nie, robiąc serję 10 zdjęć stanąłem obok aparatu by sprawdzić czy lampa błyska za każdym razem. I faktycznie lampa za każdym razem identycznie błyskała a 1wsze i 2 gie zdjęcie były czarne. W drugiej próbie to samo z tym że zdjęcie 4te i piąte.
    Ostatnio edytowane przez massi ; 29-01-2012 o 15:47 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów