Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: canon 600d + KIT 18-55 IS II ciemne zdjęcia

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez massi Zobacz posta
    Witam,
    Kupiłem niedawno canona 600d z kitowym obiektywem 18-55 IS II. Dodam że to moja pierwsza lustrzanka i jestem kompletnie (jeszcze) zielony.

W pomieszczeniu z żarówkami chciałem wykonać zdjęcie portretowe, więc ustawiłem na pokrętle portret, wyskoczyła lampa i robię zdjęcia kilka pod rząd tą sama osobę (dodam że osoba siedziała nieruchomo i miała cały czas ta sama pozycję) aparat rownież był cały czas w tej samej odległości i miejscu podczas robienia zdjęć. I tak, pierwsze zdjęcie jasne dobrze naświetlone, drugie - ciemne (choć lampa błysła), trzecie ciemne, czwarte ciemne , piąte dobrze naświetlone i szóste równiez dobrze naświetlone. Ciemne zdjęcia wyglądają tak jakby lampa albo za wcześnie albo za późno sie włączyła a nawet jakby za słabo błysła. Czasami nawet te zdjęcia sa całe czarne (choć lampa błysła)

Moja pytanie i obawy czy to ja coś źle robię że wychodzą mi ciemne zdjęcia czy to wina lub jakaś usterka aparatu???
    Jest tak jak Ci się wydaje - "prawdopodobnie na pewno" serwis albo zwrot.

Tu akurat nie ma po co się rozczytywać w instrukcjach - kiedy się nastawi na Portret to nie ma żadnej filozofii - ma wyjść dobrze naświetlone i koniec. Jeżeli w dodatku spróbowałeś w rożnych miejscach, to raczej nie ma sie co łudzić.

Przy portrecie włącza się tryb ciągły i można robić serie a i tak migawka nie ma prawa się wyzwolić przed naładowaniem lampy.

No chyba, że to jednak ta świetlówka. Wyłącz, albo ustaw czas w M na 1/50.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 29-01-2012 o 05:09

Uprawnienia umieszczania postów