Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: canon 600d + KIT 18-55 IS II ciemne zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jesli nie kupowales na firme to niezgodnosc z umowa i zadanie wymiany na nowy.

Sent from my GT-I9000

Domyślnie

To było tak że kumpel kupił sobie w media expert tą lustrzankę ale nie spodobała mu się. Ja ja od niego odkupiłem z całą zawartością i gwarancją.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A co jeżeli ta lustrzanka byłaby kupiona na firmę?
    Ostatnio edytowane przez massi ; 29-01-2012 o 18:14 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Na firme to tylko gwarancja lub rekojmia.

Sent from my GT-I9000

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za odpowiedź i udzielanie się w tym temacie

Dogadałem się ze sprzedawcą że weźmie aparat i zwróci mi pieniądze

Tak więc zaczynam znowu poszukiwania dobrej lustrzanki (raczej znowu canona 600d). teraz mam tylko takie pytanie, czy wziąć samo body i dokupić jakiś inny obiektyw niż kitowy czy może body z obiektywem kitowym ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W zasadzie temat do zamknięcia

Co do pytania to zadałem je w innym dziale
    Ostatnio edytowane przez massi ; 31-01-2012 o 14:06 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Świetlówki nie zawsze są dobrym rozwiązaniem. Bywa że nie świecą światłem ciągłym, co powoduje, że w trakcie błysku pomiarowego jest jasno, a w trakcie samej ekspozycji już dość ciemno. Zapal jedną świetlówkę w pomieszczeniu i uruchom dla przykładu piłę tarczową. Będziesz miał wrażenie że tarcza stoi w miejscu...ot taki psikus.

Domyślnie

Może już ktoś z Was rozkminił jaka może być przyczyna tej usterki?
    I jak ją można usunąć pomijając serwis producenta?
    U mojej siostry pojawiło się identyko to samo kilka dni temu.
    Przez parę tygodni od kupna 600D było ok. Z dnia na dzień usterka pojawiła się.
    Przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło.
    PS. do tych co piszą, że lampa nie ma czasu naładować się, to zdjęcia są robione w odstępie 20-40sekund.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Błysku pomkiarowe sie nie zobaczy. Te dwa pomiarowy i zasadniczy oko ludzkie zobaczy jak jeden, to tak aby wyjaśnić wątpliwości. Co do usterki to zdecydowanie jest coś nie tak z aparatem. PRoponuje potestować jeszcze na manualu, ale jak działało i przesstało, to oczywiste, że się zepsuło.

czy wziąć samo body i dokupić jakiś inny obiektyw niż kitowy czy może body z obiektywem kitowym ?
    Zdecydoawnie kitowy, jeżeli to jest Twoja pierwsza lustrzanka. Pocykasz, po roku będziesz wiedział, czego Ci potrzeba. KIT 18-55 to fajne szkło na początek. Pozwala opanować aparat i dużo można sie nauczyć. Z czasem jak już opanujesz obsługe aparatu i zrozumiesz co to bokeh, możesz pomyśleć o 50 1.8. Ten nauczy cię pokory

Ponadto przeczytaj od dechy do dechy instrukcje aparatu i poćwicz. Ja do dzisiaj czasem sięgam do instrukcji...

Pozdrawiam
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów