Mi też pierwsze bardziej przypadło do gustu. Wygląda dużo naturalniej od drugiego i przez to przyjemniej się na nie patrzy.
Mi też pierwsze bardziej przypadło do gustu. Wygląda dużo naturalniej od drugiego i przez to przyjemniej się na nie patrzy.
Dla mnie również #1 jest lepsze.
oba lecą w lewo :P
C1D3-S35mm1.4
dla mnie rowniez #1 . bardziej wciągnęło mnie patrzenie dal . i wlasnie tamte kolory
Ostatnio edytowane przez krzys41 ; 28-01-2012 o 23:27
kolekcjoner sprzętowy
ponieważ mi chmury najbardziej rzucają się w oczy, to w 1 są bardziej naturalne - zatem 1.
Fiu fiu
Dzięki wszystkim. Już wiem żeby ewentualnie tylko "polarować" i nie filtrować niczym innym.
i
Oba twoje posty nic nie wnoszą.
Wygląda to bardziej jak byś zaczepki szukał.
"Po pierwsze primo" to wątek dla początkujących.
"Po drugie primo" pytanie dotyczy kolorów, a raczej tego które są "milsze dla oka" a nie kompozycji itd...
"Po trzecie primo ultimo" jak będę chciał to wkleję tych zdjęć 5674 w galerii.
I jak nie masz nic konstruktywnego do zaoferowania to po co piszesz?
Weź przykład z forumowych kolegów którzy potrafią odpowiedzieć sensownie na zadane pytanie.
Ponadto nie wiem czy zauważyłeś ale poprosiłem moderatora "w razie czego" o przesunięcie wątku. Jak do tej pory żaden moderator mnie nie okrzyczał,
A kim ty jesteś że się czepiasz?
A przepraszam w stopce kilo sprzętu... SZACUN...
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
śmieszy mnie zarówno wątek jak i odpowiedzi. Najbardziej jednak zastanawia mnie ich sens. Jednym spodobają się pierwsze kolory, innym drugie i co z tego (tyczy to się początkującego który powinien popracować nad ważniejszymi elementami fotografii niż kolorki)? Jak będziesz chciał porozmawiać ogólnie o zdjęciu to nie będę uszczypliwy tylko postaram się sensownie wypowiedzieć, a tym czasem idę po wagę, sprawdzę czy mi sprzętu nie brakuje :]
Ostatnio edytowane przez dariuszsankowski ; 30-01-2012 o 00:05
C1D3-S35mm1.4
przesunięcie w skali zieleń-purpura, właściwe kolory sa gdzieś po środku![]()
2. bardziej naturalna
1. ładniejsza