Pokaż wyniki od 1 do 10 z 117

Wątek: Książki o fotografii II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar martieos
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gene Zobacz posta
    Chcialbym sie dowiedziec czy istnieje podobna pozycja ksiazkowa dla Canona?
    Serwus
    "Podstawy fotografowania aparatemi Eos" - książka juz od dawna raczej nie dostepna,choć moze czasami na allegro...

Polecam,świeżo po lekturze , A.Mroczka "Książka o fotografowaniu". Zresztą o tym juz duzo tu było..

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martieos Zobacz posta
    "
    Polecam,świeżo po lekturze , A.Mroczka "Książka o fotografowaniu". Zresztą o tym juz duzo tu było..
    Przyznam się szerze że tyn nowym wydaniem jestem lekko rozczarowany, jednak skierowana jest wciąż do fotografujących analogami, dużą część materiału nawet już się nie da albo nie ma takiej potrzeby, żeby adoptować do cyfry, dużą część opisanych przykładowych zdjęć jest z analogu i to z średniego formatu, czuje się że przed drukiem musiała długo leżeć w szufladzie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Przyznam się szerze że tyn nowym wydaniem jestem lekko rozczarowany, jednak skierowana jest wciąż do fotografujących analogami, dużą część materiału nawet już się nie da albo nie ma takiej potrzeby, żeby adoptować do cyfry, dużą część opisanych przykładowych zdjęć jest z analogu i to z średniego formatu, czuje się że przed drukiem musiała długo leżeć w szufladzie
    a gdzie ktoś pisał że to będzie o cyfrze? Cyfra z lustrzankami "dla mas" jest na rynku jakieś 5 lat.. a analogowa co najmniej 80 lat.. a to książka która nie jest podręcznikiem fotografowania.. gdzie to na czym robimy (materiał) jest sprawą trochę wtórną.. co do tego że jest skierowana do fotografujących analogami to się mylisz.. światłomierz czy system strefowy albo filtry czy problemy z kontrastami wcale nie są domeną analogowców.. nie uważam się w żadnym razie za jakiegoś znawcę ale prawidłowość u mnie jest taka że im mam więcej sprzętu tym robię mniej zdjęć
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 02-12-2011 o 00:46
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów