Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 123

Wątek: Góry Stołowe + okolice

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Wierzę, rzecz jasna w Twój zdrowy rozsądek :cool: Ja się razu pewnego wybrałem zimą w góry. Niby niedaleko i niby po śladach. Ślady zamiast do schroniska zaprowadziły mnie na grzbiet, po czym ten po którego śladach szedłem założył narty i sobie zjechał w dół, a ja zostałem z 'pełno w portkach' (puchowych). Temperatura była coś ok -20st. a mi się zrobiło gorąco jak w lato...ehhh. Jednym słowem trzeba uważać
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Niby niedaleko i niby po śladach. Ślady zamiast do schroniska zaprowadziły mnie na grzbiet, po czym ten po którego śladach szedłem założył narty i sobie zjechał w dół, a ja zostałem z 'pełno w portkach' (puchowych).
    W Kotlinie Kłodzkiej im to raczej nie grozi, co najwyżej utknął gdzieś w lesie w śniegu po pachy :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    W Kotlinie Kłodzkiej im to raczej nie grozi, co najwyżej utknął gdzieś w lesie w śniegu po pachy :-)
    Zawsze jak słyszę, że ktoś pobłądził w górach i musiał przymusowo przenocować (w środku lasu, na przełęczy) a temperatura spadła do poniżej -20 stopni to mną trzęsie. Pewnie empatia to jest
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Zawsze jak słyszę, że ktoś pobłądził w górach i musiał przymusowo przenocować (w środku lasu, na przełęczy)...
    Tyle że w tym wypadku to pagórki, nie góry ;-)

Początki nałogu Awatar Fatamorgana
    Miasto
    Yorkshire/Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Na forach górskich też różnie piszą, jedni że spoooko, nawet 3 razy w tą i z powrotem, a drudzy, że bez doświadczenia to i do Biedronki zimą nie wychodź, dlatego ograniczam się do własnego rozsądku, opinii o warunkach szlakowych zasłyszanych w schroniskach z których mamy zamiar bezpośrednio na te szlaki wyruszać, oraz oczywiście sprawności drużyny w poprzednich dniach.
    Ja Ci piszę z pozycji starego wygi w górach- nie waham się tak powiedzieć, bo w górach spędziłem sporą część życia- zimą też (zaawansowana turystyka wysokogórska i wspinanie zimowe). Szczeliniec to tak szczerze mówiąc żaden problem techniczny, bo to jest spacer a nie wspinaczka, ale te 3-4 miejsca są na tyle ciasne, że po zasypaniu śniegiem i oblodzeniu może być w ogóle problem się tam przecisnąć. Latem jak nie ma śniegu w paru miejscach można obejść jak się umie wyszukać drogę, ale zimą bym nie łaził na boki jak pod nogami w każdej chwili może otworzyć się dziura. Pytanie jest i takie czy będziecie w stanie odszukać znaki czerwone malowane na skałach??? Bo o ile normalnie są widoczne, to pod śniegiem i o zmierzchu już nie... Szlak na tym skalnym labiryncie to inna sprawa niż szlak zasypany śniegiem w Tatrach.
    Jak byłem młodszy też lubiłem się zmęczyć i sobie dać wycisk, ale potem przychodzi chłodna kalkulacja i jest więcej rozsądku niż hormonów, także opisane masz jak tam jest zimą a reszta należy do Ciebie.

Torowanie w śniegu zżera czas bardzo i osobiście uważam, ze jeśli nie idzie się na upragniony szczyt gdy trzeba trasę przetrzeć, to nie ma sensu się kopać w śniegu dla samego spaceru.

Pozdrawiam i powodzenia.
    Sympatyk Canona, użytkownik Sony, posiadacz Nikona.:smile:
    3x body+16, 18-105, 20-35, 50, 70-200f4, 80-200f2.8, 300f4 + rozmaite foto klamoty

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie lekceważ, nie lekceważ

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie no, Micles, nie róbmy sobie jaj :-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja tam nie wiem, nie byłem to nie lekceważę

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zalesione pagórki (z wyłączeniem Masywu Śnieżnika). Ot i wszystko :-)

P.S. ... no chyba że wam się zachce na skałki włazić :-)

Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów