Pokaż wyniki od 121 do 123 z 123

Wątek: Góry Stołowe + okolice

Widok wątkowy

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Góry Stołowe + okolice

Z ekipą harcerek z którą byłem latem w Bieszczadach będę się zabierał w drugą połowę lutego w Góry Stołowe i mam kilka pytań.

Najpierw orientacyjna trasa (musiałem sobie to zwizualizować, nie lubię żyć na podstawie notatek) : http://fotolesny.pl/storage/stolowe_mapa.jpg
    (mapa zupełnie orientacyjna, linie poprowadzone na oko, nie patrząc na to czy to szlak czy nie, później będzie dokładniejsze rozplanowanie)

Dzień 1 :
    (przyjazd) Bystrzyca Kłodzka > Jagodna (nocleg)

Dzień 2 :
    Jagodna > Pod Muflonem (nocleg)

W tym miejscu następuje rozłam planów, z racji tego, że chciałbym osobiście zahaczyć o Skalne Miasto w Czechach, bo mówili że fajnie.

trasa niebieska :

Dzień 3a :
    Pod Muflonem > Duszniki Zdrój
    Duszniki > Kudowa (autobus) (zrzucenie bagaży w Kudowie)
    Kudowa > Nachod (autobus)
    Nachod > Teplice nad Metuji (pociąg)
    Skalne Miasto (na razie brak planów co do konkretnej trasy zwiedzania)
    Powrót do Kudowy (nocleg)

Dzień 4a :
    Kudowa Zdrój > Błędne Skały > Pasterka > Radków
    Radków > Jugów (autobus)
    Jugów > Zygmuntówka (nocleg)

trasa czerwona :

Dzień 3b :
    Pod Muflonem > Duszniki Zdrój > Pasterka (nocleg)

Dzień 4b :
    Pasterka > Machov > Pasterka (nocleg)

Dzień 5b :
    Pasterka > Radków
    Radków > Jugów (autobus)
    Jugów > Zygmuntówka (nocleg)

Reszta planu już jednolita, do końca wyjazdu w Zygmuntówce, z zahaczaniem o lokalne atrakcje typu szczyt Wielka Sowa, "Tajemnicze podziemne miasto Osówka" itp.

Pytania do was :
    Czy warto tracić kuupę czasu na dojazd 3 środkami lokomocji i powrót dwoma, (trasa niebieska, dzień 3a) w celu odwiedzenia Skalnego miasta (czy to Teplice, czy to Adrspach, czy i to i to), czy nie jest to aż tak super, i Błędne Skały i Szczeliniec wystarczą.

Czy są jakieś problemy związane z przebywaniem w wyżej wymienionych skałkach (i polskich i czeskich) nocą (zarówno prawne, jak i bezpieczeństwa). Planuję zarwać jedną nockę i poświęcić ją na strobing w tych formacjach, coby liznąć tematu od strony, której mało kto chyba dotychczas posmakował.

Czy jest coś, co szczególnie moglibyście polecić w pobliżu wyżej przedstawionej trasy.
    Ostatnio edytowane przez micles ; 25-01-2012 o 02:21

Uprawnienia umieszczania postów