Myślicie, ze powyższy zestaw będzie dawał radę w reportażu ? (w dużej mierze fotografia uliczna)
Myślicie, ze powyższy zestaw będzie dawał radę w reportażu ? (w dużej mierze fotografia uliczna)
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
do reporterki zdecydowanie coś od 70-200mm takie moje zdanie. Wiadomo ,że z 28 będziesz musiał podchodzić zdecydowanie bliżej..
Taki styl mi jak najbardziej odpowiada, szukam standardu, reportażu w klimacie Bressona. Bardziej martwię sie o puszkę...
Fotoreporter
"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."
Dzięki !
Fotoreporter
A może lepiej C20mm ? Albo 17-40 ?
Fotoreporter
Skoro szukasz czegoś w granicach standardu to 28 1.8 sprawdzi się idealnie. Ja mam 17-40 na 7d i nie narzekam (28 1.8 w planach) ale to wszystko zależy od tego co robisz i jak ci najwygodniej pracować
Ostatnio edytowane przez gadget_zary ; 03-02-2012 o 15:41
Właśnie nie jestem do końca pewien czy szukam standardu, boję się, że będzie za wąsko w reportażu. Pomocy!
Fotoreporter
Co rozumiesz pod pojęciem reportaż? Eventy do prasy czy Twoje własne projekty + ulica? :>
5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4