Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Tamron AF 70-300mm - porada

Domyślnie Tamron AF 70-300mm - porada

Witam was wszystkich mam do was pytanie czy obiektyw Tamron AF 70-300mm
    będzie działał z Canonem eos 550d czy bedzie wymagana jakas kalibracja. Pytam bo mam okazje go kupić w promocji za 90 funtów czyli jakies 460 zł. Czy za te pieniądze opłaca się kupić taki obiektyw?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartez.12 Zobacz posta
    Witam was wszystkich mam do was pytanie czy obiektyw Tamron AF 70-300mm będzie działał z Canonem eos 550d czy bedzie wymagana jakas kalibracja.
    Jeżeli posiada mocowanie Canon EOS, to będzie działać. Jeśli chodzi o kalibrację, to niestety żadne z koleżanek, kolegów Ci nie pomoże. Nie wróżymy z fusów, musisz samemu sprawdzić czy nie masz FF/BF (AF celuje przed lub za obiekt).

Pytam bo mam okazje go kupić w promocji
    Jeśli jest gwarancja, a obiektyw będzie źle ostrzył lub będziesz miał mydełko, to możesz go odesłać do sklepu lub do serwisu na kalibrację (z Twoim korpusem lub do standardu).

za 90 funtów czyli jakies 460 zł. Czy za te pieniądze opłaca się kupić taki obiektyw?
    Kokosów, to Ty na tym nie zbijesz, ale jeśli nie masz zbyt dużych funduszy, to imho bardziej warto niżeli sigmę 70-300 bez apo.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

To ja Ci dam poradę kolego: szkoda kasy na optyczne żury i zoomy bez stabilizacji bo ponad 100mm na kropie to będzie sukces zrobić nie poruszone zdjęcia tym obiektywem...dobry tani to Canon 55-250 is i nic innego potem canon 70-300 is usm a potem tamron 70-300 vc, żadne sigmy apo i inne złomy... szkoda kasy i nerwów.
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    To ja Ci dam poradę kolego: szkoda kasy na optyczne żury i zoomy bez stabilizacji bo ponad 100mm na kropie to będzie sukces zrobić nie poruszone zdjęcia tym obiektywem...dobry tani to Canon 55-250 is i nic innego potem canon 70-300 is usm a potem tamron 70-300 vc, żadne sigmy apo i inne złomy... szkoda kasy i nerwów.
    a i odpłatna kalibracja w serwisach Tamrona czy Sigmy do tanich nie należy ,
    kolekcjoner sprzętowy

Uprawnienia umieszczania postów