Cytat Zamieszczone przez 7four Zobacz posta
Dziękuję czekam na przesyłkę

Nie korzystaj, możesz zawsze kupić cegły w paczce za mniejszą prowizję z ryzykiem jak lubisz.

Dla nie rozumiejących przekazu, odnosiłem się do narzekania że OLX nie ma ochrony kupującego, nie musi mieć bo idea OLX jest chyba zrozumiała.
a jak komuś za droga prowizja, ręce opadają na takie argumenty.

Jakie to takie narodowe podejście każdy ma, takie TFP
Kurier to też powinien najlepiej za darmo wozić paczki. Czemu tak drogo? Wartość towaru 5zł, koszt przesyłki 15zł ... to jest dopiero zdzierstwo hehe.
Narodowe podejście, bo padnę...
To ja dziękuję za te opiekuńcze państwo/instytucje, które usiłują dbać o bezpieczeństwo masy idiotów a ja jestem zmuszony za to płacić. Kupiłem tysiące rzeczy, w życiu cegły nie otrzymałem. Wystarczy zachować kilka podstawowych zasad aby wszelkiej maści krętaczy i złodziejaszków wyczuwać na kilometr. No ale o czym tu dyskutować skoro "nigeryjski przekręt" od lat cieszy się niesłabnącym powodzeniem a niektórym wystarczy wysłać maila "wysłać mnie do Nigeria paczka zapłacić ja szybki przelew i potwierdzenie wysłać" a już biegną na pocztę z zapakowanym sprzętem.
Właśnie dlatego allegro (którego swoją drogą za prowadzoną politykę nie trawię) podnosi ceny (monopol też robi swoje), co rok płacimy kilkadziesiąt % więcej za OC i masa innych "udogodnień", za które muszę płacić przez idiotów, którzy sami o własne bezpieczeństwo zadbać nie umieją. "Narodowe podejście"... nosz q.. jego mać...