Strona 154 z 222 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Ja też nie lubię takich, truje d*pe, że kupi, prosi o sample. Jak już taki dostanie tego sampla to zaczyna się gadka na temat, czy mu to szkło potrzebne, bo jemu jednak nie potrzeba UWA on chce portretówke.
    Na koniec jednak powie, że potrzebuje tłumik do golfa a nie obiektyw

W większości przypadków szkoda tego sampla robić.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zgierz

Tak czytam, czytam Wasze posty i dochodzę do wniosku, że albo prawie każdy piszący ma kasy jak lodu i nie ma problemów z daniem 12k za obiektyw "na słowo honoru", albo dobrze jest rządzić czyjąś kasą. Jeżeli uważacie, że sample są niepotrzebne - to po co tyle pytań i próśb o nie z różnych obiektywów. Może ocena sprzedającego jest trochę na wyrost - ale sprzedając obiektyw za tę cenę - też trzeba się wykazać odrobiną dobrej woli - chyba, że się chwalimy "mam ale nie sprzedam"

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Po co to bicie piany? Nie znamy dyskusji pomiędzy sprzedającym i potencjalnym kupującym. Sprzedający nie musi wysyłać sampli a potencjalny kupujący nie jest zmuszony do zakupu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Ubawiłem się czytając Wasze odpowiedzi :-) Najlepszy tekst "moje rawy waza sporo". becekpl - słabą masz skrzynkę w takim razie (amatorską) :-)
    Na pewno macie rację.

Dawajcie dalej Chętnie poczytam :-)
    W sumie to po tym poście rozumiem dlaczego gość nie chce Ci sprzedać czegokolwiek.

Cytat Zamieszczone przez violan Zobacz posta
    Canon 600 /4 to nie jest szkło made in Russia ,gdzie trzeba przerzucić kilka takich samych obiektywow aby trafic na jeden w mare dobry.
    W tego typu obiektywach nie zdarza sie jeden bardziej ostrzejszy od drugiego..Nie na tej półce takie rzeczy!
    Ponadprzeciętnie ufny z Ciebie człowiek...

Cytat Zamieszczone przez ryba_ryba Zobacz posta
    Tak czytam, czytam Wasze posty i dochodzę do wniosku, że albo prawie każdy piszący ma kasy jak lodu i nie ma problemów z daniem 12k za obiektyw "na słowo honoru", albo dobrze jest rządzić czyjąś kasą. Jeżeli uważacie, że sample są niepotrzebne - to po co tyle pytań i próśb o nie z różnych obiektywów. Może ocena sprzedającego jest trochę na wyrost - ale sprzedając obiektyw za tę cenę - też trzeba się wykazać odrobiną dobrej woli - chyba, że się chwalimy "mam ale nie sprzedam"
    Problem jest dziecinnie prosty. Sample nie są mi potrzebne, bo wolę sam sprawdzić jaki obrazek generuje sprzęt. Wysyłanie RAWów to pół sukcesu. Bo ten sam obiektyw z 5DmkI nie musi dawać identycznego obrazka jak z 1DX.
    Zawsze to powtarzałem, że odbiór tylko osobisty w przypadku zakupu używanego sprzętu. Warto sobie zastrzec możliwość zrezygnowania z zakupu po teście sprzętu u sprzedającego. A że trzeba się czasami przejechać 300km w jedną stronę - trudno, ale jak coś kosztuje 5 000zł, to koszt paliwa np 180÷200zł lepiej dopisać do rachunku niż szukać wiatru w polu.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Problem jest dziecinnie prosty. Sample nie są mi potrzebne, bo wolę sam sprawdzić jaki obrazek generuje sprzęt. Wysyłanie RAWów to pół sukcesu. Bo ten sam obiektyw z 5DmkI nie musi dawać identycznego obrazka jak z 1DX.
    Zawsze to powtarzałem, że odbiór tylko osobisty w przypadku zakupu używanego sprzętu. Warto sobie zastrzec możliwość zrezygnowania z zakupu po teście sprzętu u sprzedającego. A że trzeba się czasami przejechać 300km w jedną stronę - trudno, ale jak coś kosztuje 5 000zł, to koszt paliwa np 180÷200zł lepiej dopisać do rachunku niż szukać wiatru w polu.

Dokładnie tak jak Kolega napisał.
    Ja wiele razy kupuwałem sprzęt foto dużej wartosci ,nigdy o żadne Sample nie prosilem -bo to nic nie daje i o niczym nie swiadczy ,bo jak sie trafi na oszusta to z dziecinna latwoscia moze podmienić Exif zdjecia .
    Dlatego albo odbior osobisty albo odpowiednia umowa z tzw,gwarancja rozruchowa,zakup przez Allegro i sprawa załatwiona.
    A wczesniej juz pisalem ,ze kiedy ktos prosi o Sample to sam nie wie co chce kupic i niemal zawsze obiektywu nie kupi .

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

dokładnie dla 12 k można pojechać z lapkiem i na miejscu ocenić
    drogie rzeczy najlepiej się kupuje face to face
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Z tym, że jak wynika z relacji kolegi, to umówienie się nie było zbytnio możliwe.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ale wcześniej wymiana maili po której sprzedający stwierdził ze tego "klienta" nie obsługuje
    pewnie mu tez wytknął amatorstwo
    Ostatnio edytowane przez becekpl ; 10-04-2015 o 09:32
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 154 z 222 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164204 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów