Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez wojciech794 Zobacz posta
    Ponieważ nie znalazłem oddzielnego wątku postanowiłem napisać w tym dziale. Dziś doszedł do mnie dziwny mail w sprawie sprzedaży mojego aparatu. Osoba ta zaproponowała mi gigantyczną sumę (jak dla mnie) za mój aparat. Poniżej treść maila:

Halo

Dzieki za mail.i jestem gotów zaplacic te fee.i wysylki zlozy 700zl + 200zl wysylka fee.i chcialem cie wyslac element do UK.I Sprawdzilem koszt wysylki do Wielkiej Brytanii, gdzie potrzebny jest element z EMS POCZTEX tutaj (Cennik - przesyłka kurierska w obrocie zagranicznym - EMS | Pocztex.pl) i jest to okolo 200 zl,

Musisz maila mi swoje pelne dane bankowe do zlozenia takich jak

Nazwa:
    Numer konta:
    Swift Code:
    Nazwa banku:
    Numer telefonu:

tak, ze mozna dokonac transferu do Ciebie ..

czekajac na szybka odpowiedz

Dnia 26 lutego 2015 15:56 Wojciech Olejnik <wojtassx@interia.pl> napisał(a):

Nie ma ceny minimalnej, sprzedam za najwyższą wylicytowaną kwotę .Pozdrawiam, Wojciech.

Od: Allegro
    Wysłano: ‎2015-‎02-‎25 21:22
    Do: wojtassx@interia.pl
    Temat: Pytanie o przedmiot Canon EOS 450D + grip

Wiadomość od: Mediapol1 (8)
    Strona z przedmiotem: Canon EOS 450D + grip

Treść wiadomości
    jaka jest cena minimalna?

Wygląda na to że jak dam tej osobie dane bankowe to wyśle mi trefne potwierdzenie zapłaty, i tyle zobaczę kaskę za aparat. Ktoś już miał taki przypadek?

Identycznego maila dostałem gdy sprzedawałem 400d. Pseudo nabywca znalazł aukcję na alledrogo i na dzień przed końcem otrzymałem taką właśnie korespondencję. W następnym mailu dostałem potwierdzenie z angielskiego banku ( bo osoba pisząca podawała się za anglika) o wpłacie należności i przygotowaniu do transferu gotówki. Jednak na tym się skończyło, bo odpisałem, że tylko wpłata zaksięgowana na moim koncie jest gwarancją wysyłki zakupionego towaru. W międzyczasie sprawdziłem też wiarygodność takiego potwierdzenia wpłaty: jest nic nie warte. Zwróć uwagę na samo konto kupującego: na pewno założone niedawno i z zerowym stanem transakcji. Oszust i tyle.
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 26-02-2015 o 20:00

Uprawnienia umieszczania postów