z ebay możesz dostać cegłę podobnie jak z allegro
udowodnienie że dostałeś cegłę może być równie wymagające w kwestii udokumentowania
na obu portalach teoretycznie jesteś chroniony do pewnej kwoty - problem może jednak nastąpić
jeśli nadawca udowodni że nadał przesyłkę a Ty nie będziesz mógł udowodnić że to jednak była cegła
co do odbioru osobistego - w pełni się zgadzam, w tym miesiącu z uśmiechem na ustach wsiadłem w auto
i rozkoszując się autostradą z Łodzi do Gdańska przejechałem się odebrać foto zabawki za 17kzł
wcale nie miałem pomysłu wysyłki pocztą/kurierem i nagrywania otwierania paczki - wskazałem tylko
innym możliwą drogę dającą gwarancję udowodnienia oszustwa w razie takiej potrzeby
warto przepłacić - to już subiektywna kwestia, ja nie lubię, wolę kupić w korzystnej cenie choć nic by mi nie zmieniło
gdybym zapłacił 5 czy 10% więcej ...po za dobrym samopoczuciem
co do lokalnego nepotyzmu - hmmm... nigdy nie miałem problemu z uśmiechem i miłym słowem czasami wspomaganym
właśnie takim drobiazgiem jak bombonierka, flaszka czy perfumy zależnie od okoliczności - być może dlatego nie mam
problemu z załatwianiem takich drobnych spraw - myślę że warto po prostu być miłym dla innych