Kuba1 co za jeleń kupił 17-40L używane za więcej niż 2799? przecież za 2900zł można kupić nówkę ze sklepu. Za 2799 to żadna dobra cena, stówę dokładasz i masz święty spokój.
Kuba1 co za jeleń kupił 17-40L używane za więcej niż 2799? przecież za 2900zł można kupić nówkę ze sklepu. Za 2799 to żadna dobra cena, stówę dokładasz i masz święty spokój.
Ostatnio edytowane przez Przemasl1985 ; 25-03-2014 o 00:40
JAK WYŻEZJ
17-40 to się kupuje za 1700zł używkę a nie za 2700 lol?
Jakim cudem sprzedałeś drożej?
Hmm, daję głowę, że w momencie zamieszczania mojego wpisu, z przodu ceny była jedynka.. Albo byłem bardzo zmęczony, ale przecież aktualna cena jest prawie normalną ceną sklepową, więc na czym miałaby polegać podejrzanośćtej aukcji? Jestem pewien, że było 1799 - widocznie gość dostrzegł pomyłkę i poprawił. Ja swój ('2011) sprzedałem bardzo szybko za 2199. Było w tym czasie wiele ofert za 1700, ale wyświechtanych starych repci, albo "bez pudełka i papierów..". Raz sam obejrzałem z ciekawości tzw. idealny stan 135L ..z przednią soczewką przecieraną rękawem. Nie mówię, że zawsze tak jest, ale trochę przeglądam oferty i widać już zwykle po zdjęciach co jest sprzedawane.
takie paczki dobrze jest odbierać na poczcie, po pokwitowaniu odbioru od razu otworzyć nie ruszając się sprzed okienka
moment odbioru i otwierania można też sobie nagrać chocby telefonem
jeżeli zawartością jest przysłowiowa cegła - dzwonimy na policję i prosimy o przyjazd na pocztę z uwagi na oszustwo którego padliśmy ofiarą
mamy wiarygodnego świadka (pracownik poczty) plus zapis wideo - dość mocne dowody na udowodnienie oszustwa
jeżeli paczkę odbierzemy w domu, spokojnie zamkniemy drzwi i dopiero ją otworzymy - dowodów nie mamy nawet jeśli to nagramy
(bo nijak nie udowodnimy że np nie otworzyliśmy paczki wcześniej i nie podmieniliśmy zawartości)
mając do odbioru coś naprawdę wartościowego warto udać się na pocztę z bombonierką za paręnaście zł do pani kierownik, powiedzieć w czym
rzecz i grzecznie poprosić o możliwość otwarcia przesyłki w jej obecności - zapewniam że uprzejmością da się to załatwić![]()
-rozwiązanie możliwe tylko przy lokalnym nepotyźmie
-po odbiór : coś naprawdę wartościowego pojechałbym autem,pociągiem a nie trząsł gaciami przy otwieraniu paczki
-warto "przepłacić" i kupić tam gdzie ryzyko jest niewielkie: od sklepów internetowych po e-bay, jeśli ktoś musi kupić używkę.
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII
z ebay możesz dostać cegłę podobnie jak z allegro
udowodnienie że dostałeś cegłę może być równie wymagające w kwestii udokumentowania
na obu portalach teoretycznie jesteś chroniony do pewnej kwoty - problem może jednak nastąpić
jeśli nadawca udowodni że nadał przesyłkę a Ty nie będziesz mógł udowodnić że to jednak była cegła
co do odbioru osobistego - w pełni się zgadzam, w tym miesiącu z uśmiechem na ustach wsiadłem w auto
i rozkoszując się autostradą z Łodzi do Gdańska przejechałem się odebrać foto zabawki za 17kzł
wcale nie miałem pomysłu wysyłki pocztą/kurierem i nagrywania otwierania paczki - wskazałem tylko
innym możliwą drogę dającą gwarancję udowodnienia oszustwa w razie takiej potrzeby
warto przepłacić - to już subiektywna kwestia, ja nie lubię, wolę kupić w korzystnej cenie choć nic by mi nie zmieniło
gdybym zapłacił 5 czy 10% więcej ...po za dobrym samopoczuciem
co do lokalnego nepotyzmu - hmmm... nigdy nie miałem problemu z uśmiechem i miłym słowem czasami wspomaganym
właśnie takim drobiazgiem jak bombonierka, flaszka czy perfumy zależnie od okoliczności - być może dlatego nie mam
problemu z załatwianiem takich drobnych spraw - myślę że warto po prostu być miłym dla innych
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Nie chcę inicjować polemiki na temat cegła w allegro lub e-bay.Napisałem o wyższości e-bay nad alle...,
ponieważ na kilkanaście zakupów z alle.. połowa towaru odbiegała od opisu a na stokilkadziesiąt zakupów na e-bay,
tylko jeden był niezgodny z opisem(z byłych DDR).To moje doświadczenia zakupowe.Dwukrotnie zostałem zaskoczony wymianą obiektywów na 2 razy droższe(ponieważ przysłali z innym mocowaniem) po zakupach na e-bay.
I upieram się: drogie rzeczy odbierać osobiście.
Wyznaję zasadę:sam sobie nie wierzę ,a co dopiero obcemu![]()
Ostatnio edytowane przez zysk ; 26-03-2014 o 17:54
"http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII