Strona 105 z 222 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 041 do 1 050 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Coś już napisał
    Miasto
    Olesnica

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Kuba1 co za jeleń kupił 17-40L używane za więcej niż 2799? przecież za 2900zł można kupić nówkę ze sklepu. Za 2799 to żadna dobra cena, stówę dokładasz i masz święty spokój.
    Ostatnio edytowane przez Przemasl1985 ; 25-03-2014 o 00:40

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

JAK WYŻEZJ
    17-40 to się kupuje za 1700zł używkę a nie za 2700 lol?
    Jakim cudem sprzedałeś drożej?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Przemasl1985 Zobacz posta
    Kuba1 co za jeleń kupił 17-40L używane za więcej niż 2799? przecież za 2900zł można kupić nówkę ze sklepu. Za 2799 to żadna dobra cena, stówę dokładasz i masz święty spokój.
    Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    JAK WYŻEZJ
    17-40 to się kupuje za 1700zł używkę a nie za 2700 lol?
    Jakim cudem sprzedałeś drożej?
    Hmm, daję głowę, że w momencie zamieszczania mojego wpisu, z przodu ceny była jedynka.. Albo byłem bardzo zmęczony, ale przecież aktualna cena jest prawie normalną ceną sklepową, więc na czym miałaby polegać podejrzaność tej aukcji? Jestem pewien, że było 1799 - widocznie gość dostrzegł pomyłkę i poprawił. Ja swój ('2011) sprzedałem bardzo szybko za 2199. Było w tym czasie wiele ofert za 1700, ale wyświechtanych starych repci, albo "bez pudełka i papierów..". Raz sam obejrzałem z ciekawości tzw. idealny stan 135L ..z przednią soczewką przecieraną rękawem. Nie mówię, że zawsze tak jest, ale trochę przeglądam oferty i widać już zwykle po zdjęciach co jest sprzedawane.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Hmm, daję głowę, że w momencie zamieszczania mojego wpisu, z przodu ceny była jedynka.. Albo byłem bardzo zmęczony, ale przecież aktualna cena jest prawie normalną ceną sklepową, więc na czym miałaby polegać podejrzaność tej aukcji? Jestem pewien, że było 1799 - widocznie gość dostrzegł pomyłkę i poprawił.
    Kuba1 jest dokładnie tak jak napisałeś, sprzedawca poprawił cenę o 1kpln i teraz ta cena nie jest już podejrzana

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Otóż to. Przy przedpłacie jest jeszcze to całe PayU. Trwa zwrot ewentualny sporo czasu, ale kasa jest do odzyskania. Sprzedawcę można obserwować, w końcu ktoś kupi...
    Opcja poczty jak najbardziej. Payu to tylko system płatności, zwrot pieniędzy gwarantuje allegro, ale.... kiedy zgłosisz na policje że np nie dostałeś paczki. Problem jak dostaniesz paczkę z cegłą, bo musisz udowodnić że w środku była cegła a nie obiektyw.

Uzależniony

takie paczki dobrze jest odbierać na poczcie, po pokwitowaniu odbioru od razu otworzyć nie ruszając się sprzed okienka
    moment odbioru i otwierania można też sobie nagrać chocby telefonem
    jeżeli zawartością jest przysłowiowa cegła - dzwonimy na policję i prosimy o przyjazd na pocztę z uwagi na oszustwo którego padliśmy ofiarą
    mamy wiarygodnego świadka (pracownik poczty) plus zapis wideo - dość mocne dowody na udowodnienie oszustwa

jeżeli paczkę odbierzemy w domu, spokojnie zamkniemy drzwi i dopiero ją otworzymy - dowodów nie mamy nawet jeśli to nagramy
    (bo nijak nie udowodnimy że np nie otworzyliśmy paczki wcześniej i nie podmieniliśmy zawartości)

mając do odbioru coś naprawdę wartościowego warto udać się na pocztę z bombonierką za paręnaście zł do pani kierownik, powiedzieć w czym
    rzecz i grzecznie poprosić o możliwość otwarcia przesyłki w jej obecności - zapewniam że uprzejmością da się to załatwić

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    mając do odbioru coś naprawdę wartościowego warto udać się na pocztę z bombonierką za paręnaście zł do pani kierownik
    -rozwiązanie możliwe tylko przy lokalnym nepotyźmie
    -po odbiór : coś naprawdę wartościowego pojechałbym autem,pociągiem a nie trząsł gaciami przy otwieraniu paczki
    -warto "przepłacić" i kupić tam gdzie ryzyko jest niewielkie: od sklepów internetowych po e-bay, jeśli ktoś musi kupić używkę.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony

z ebay możesz dostać cegłę podobnie jak z allegro
    udowodnienie że dostałeś cegłę może być równie wymagające w kwestii udokumentowania
    na obu portalach teoretycznie jesteś chroniony do pewnej kwoty - problem może jednak nastąpić
    jeśli nadawca udowodni że nadał przesyłkę a Ty nie będziesz mógł udowodnić że to jednak była cegła

co do odbioru osobistego - w pełni się zgadzam, w tym miesiącu z uśmiechem na ustach wsiadłem w auto
    i rozkoszując się autostradą z Łodzi do Gdańska przejechałem się odebrać foto zabawki za 17kzł
    wcale nie miałem pomysłu wysyłki pocztą/kurierem i nagrywania otwierania paczki - wskazałem tylko
    innym możliwą drogę dającą gwarancję udowodnienia oszustwa w razie takiej potrzeby

warto przepłacić - to już subiektywna kwestia, ja nie lubię, wolę kupić w korzystnej cenie choć nic by mi nie zmieniło
    gdybym zapłacił 5 czy 10% więcej ...po za dobrym samopoczuciem

co do lokalnego nepotyzmu - hmmm... nigdy nie miałem problemu z uśmiechem i miłym słowem czasami wspomaganym
    właśnie takim drobiazgiem jak bombonierka, flaszka czy perfumy zależnie od okoliczności - być może dlatego nie mam
    problemu z załatwianiem takich drobnych spraw - myślę że warto po prostu być miłym dla innych

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kecaj Zobacz posta
    Jest za to kurier z paczką za pobraniem, to tak na dobrą sprawę zabezpiecza przed wałkami. Ceny nie najgorsze.
    Kurier Cię w niczym nie zabezpieczy, bo wg przepisów najpierw musisz zapłacić a dopiero później możesz otworzyć w jego obecności.
    Jeśli jest niezgodność dostaniesz protokół, ale pieniędzy niestety nie
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    z ebay możesz dostać cegłę podobnie jak z allegro
    Nie chcę inicjować polemiki na temat cegła w allegro lub e-bay.Napisałem o wyższości e-bay nad alle...,
    ponieważ na kilkanaście zakupów z alle.. połowa towaru odbiegała od opisu a na stokilkadziesiąt zakupów na e-bay,
    tylko jeden był niezgodny z opisem(z byłych DDR).To moje doświadczenia zakupowe.Dwukrotnie zostałem zaskoczony wymianą obiektywów na 2 razy droższe(ponieważ przysłali z innym mocowaniem) po zakupach na e-bay.
    I upieram się: drogie rzeczy odbierać osobiście.
    Wyznaję zasadę:sam sobie nie wierzę ,a co dopiero obcemu
    Ostatnio edytowane przez zysk ; 26-03-2014 o 17:54
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Strona 105 z 222 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155205 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów