Moja księgowa twierdzi, że faktura zakupu czy sprzedaży to rzecz "święta", ale czy takie świętości są potrzebne każdemu nabywcy.
Jednakże wystawianie faktur jest obostrzone pewnymi zasadami. Wynikają zapewne z ustawy o rachunkowości.
Ostatnio edytowane przez RobertON ; 06-01-2014 o 00:14
już widzę jak przez telefon się dowiesz czy pan x kupił w tym sklepie obiektyw 6 lat temu
ale powodzenia
Z tego co wyczytałem jakiś czas temu to Serwis Canona wymaga dowodu zakupu aparatu i inne papiery, gdy chcemy wymienić bezpłatnie migawkę nawet jeżeli gwarancja się skończyła - oczywiście licznik nie powinien przekraczać deklarowanej przez producenta wartości. Dlatego warto kupować przedmiot ze wszystkimi papierami.
Ludzie dopoki to nie us a kowalski sie pyta w sklepie o jakies faktury to sklep wykorzysta nawet najwieksza bzdure zeby nie podawac zadnych danych, np. moga sie zaslaniac tajemnica danych personalnych na fakturze. Owszem jak wpada kontrola z us to jest siwy dym i nikt o nic nie pyta ale jak dzwoni kowalski to spuszcza na drzewo....
To co napisałeś to jedna wielka bzdura
Poza tym czytaj posty ze zrozumieniem. Napisałem wcześniej, że kupuję często rzeczy używane, ale jeszcze na gwarancji.
Gdybym tego nie sprawdził, to jak potem wyegzekwować tę gwarancję od Sprzedawcy czy serwisu ?
--- Kolejny post ---
Kolejny wpis Kolego pozbawiony sensu. Chodziło o sprawdzenie faktury dot. sprzętu używanego ale w okresie gwarancji. Skąd Ci się nagle wzięło 6lat - archeologiem jesteś ?
--- Kolejny post ---
Kolejna ciekawa aukcja http://allegro.pl/canon-5d-mark-ii-okazja-100-sprawny-i3851863449.html.
Zastanawiam się dlaczego na foto przebiegu z EOSinfo serial #0 ( oczywiście sprzęt goły )![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Z mojej strony koniec dyskusji kazdy ma swoje racje a ja jedynie nie wieze w faktury....