Mogłeś spróbować skoro warto było. A chętnych na zakup "jeszcze ciepłych ofert" nigdy nie brakowało.
Centur - nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy kupiłbyś?
Ostatnio edytowane przez poszukiwacz2006 ; 26-09-2013 o 17:56
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Co powiecie na to: Canon EOS 6D + Canon 24-105mm f/4L IS USM Warszawa ? Tablica.pl
najprościej się po prostu spytać o miejsce odbioru i takie tam
Kolejna podejrzana sprawa.
Wystawiłem sprzęt foto na allegro, wartość ok 8000zł, zgłosił się chętny z UK (nowe konto na allegro) że kupi ode mnie zaraz zapłaci przelewem, wysłał mi potwierdzenie przelewu w postaci jakiegoś HTML a potem informuje że pieniądze dostanę z tego banku "Barclay's Bank Of London" jak dostarczę potwierdzenie wysyłki towaru dla banku i jemu. Podał mi email do banku barclay-shipping@in.com abym sobie potwierdził że to prawda. Domena IN.com banku śmiech na sali. Jak napisałem że mój brat leci do UK i za dwa dni mu to dostarczy to że nie ma sensu się kłopotać. Napisałem że niech sobie daruje próbę wyłudzenia sprzętu, to napisał uwaga straszy mnie wojskiem polskim w poprzednim emailu jeszcze interpolem i FBI
Cytuje :
"do you know Gen. Mieczysław Cieniuch?The chief of the general staff of polish armed forces,he is a friend of my Dad and they work together,so don't force me to report the matter to him that you are trying to scam me"
Dalej pisze że nie może wycofać pieniędzy z konta które wpłacił i on już stracił pieniądze, które ja nie dostałem. Temat jest wielu miejscach na sieci.
Pozdrawiam i Uważajcie na takie typy raz to nigeria raz uk.
Klasyczne "oszustwo nigeryjskie", ale trzeba o tym mówić, żeby wszyscy wiedzieli i nie dali się wrobić...![]()
Odpisz mu:
"Do you know Darth Vader? He fell to the dark side of the Force, he is a friend of my Mum and they work together,so don't force me to report the matter to him that you are trying to scam me"
Rzeczywiście oszuści atakują coraz częściej i pojawiają się już z każdej strony. Trzeba na baczności się mieć!
Marcin
heheheh....![]()
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...