Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    A co sądzicie i tej aukcji: Aparat Canon Eos 6D (3482973814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , cena śmieszna, numery body widoczne ale czy to ten korpus będzie sprzedawany i brak możliwości odbioru osobistego. Dziwne.
    no i wtopa, pojawił się negatyw z informacją, że to wyłudzenie, ale kupujący informuje, że zwrot pieniędzy otrzymał (od PayU)

Cytat Zamieszczone przez człekoupiór Zobacz posta
    no i wtopa, pojawił się negatyw z informacją, że to wyłudzenie, ale kupujący informuje, że zwrot pieniędzy otrzymał (od PayU)
    Od samego początku mówiłem że nie tak powinno być. negatywy już są dwa i proszę zwróćcie uwagę na ogólną ilość komentarzy. Wszystkich 10; pozytywne 8 od sprzedających; negatywne 2 od kupujących. wniosek: konto zalożone w celu dokonywania oszustw. aby było łatwiej należało zrobić krótką historię i zakupiono 8 przedmiotów. Zdziwiony jestem podejściem klientów tych co wystawili negatywy. Pomijając moralną stronę tej transakcji należało by zadać pytanie; dlaczego nie czytali opisu aukcji z której wyraźnie wynika, że sprzedający nie posiada towaru.

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    Pomijając moralną stronę tej transakcji należało by zadać pytanie; dlaczego nie czytali opisu aukcji z której wyraźnie wynika, że sprzedający nie posiada towaru.
    A z którego fragmentu opisu wg ciebie wynika, że sprzedający nie posiada towaru?

Cytuję
    Sprzedam Aparat Canon Eos 6D Aparat działa jest na gwarancji do Września 2014 roku Stan techniczny jak i wizualny oceniam na bardzo dobry Aparat zrobił około 20 tysięcy zdjęć Nie ma możliwości odbioru osobistego ani przesyłki pobraniowej Po wpłacie pieniędzy na moje konto wysyłam aparat przesyłką ubezpieczoną
    Ja rozumiem, że po cenie należy podejrzewać przewał, bo za tyle to w takim stanie 5DmkII nie kupisz
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

w niezłej cenie miała tez 5mk3
    Aparat Canon Eos 5d mark III (3485719774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    taka aukcje przegapilem

--- Kolejny post ---

Canon 70-200 mm 2,8 L GRATISY (3506772719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    zdjęcia z innej aukcji, poprosiłem o wyjaśnienie czy to obiektyw i IS- 0 odpowiedzi, wiec chyba tez wałek

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Canon 70-200 mm 2,8 L GRATISY (3506772719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    zdjęcia z innej aukcji, poprosiłem o wyjaśnienie czy to obiektyw i IS- 0 odpowiedzi, wiec chyba tez wałek
    Raczej to nie wałek, cytuję "Mile widziany odbiór osobisty , z możliwością sprawdzenia oczywiście.", według mnie to normalna aukcja, tylko zdjęcia zapożyczone od kogoś

Uprawnienia umieszczania postów