Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Chtiej

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
    Nie wiedziałem , że przesyłka kurierem ma opcję sprawdzenia - rozumię przed zapłatą !? . Taką opcję , wg mojej wiedzy , ma tylko poczta polska . Mało tego - np. UPS nie przyjmuje przesyłek płatnych pobraniem od osób , które nie mają z nimi umowy - czyli co najmniej 30 paczek miesięcznie - przekonałem się o tym na własnej d... . W przypadku kuriera , po sprawdzeniu po zapłacie - jedyne co można , to spisać protokół i czekać . Czy coś pomyliłem ?. Tak więc nie wiem o jakim sprawdzeniu piszesz !.
    Piszę o sprawdzeniu przed zapłatą, a firma kurierska, która taką usługę za jakieś 5zł oferuje nazywa się EMS Pocztex (choć dla niektórych to to samo co Poczta Polska).
    Co do wysyłki za pobraniem przez UPS, DPD, DHL, itd. istnieje taka możliwość jeśli skorzysta się z firmy pośredniczącej takiej jak, zamow-kuriera, sendit, kurierzy, itp.
    Przy korzystaniu z firmy pośredniczącej jest pewna wygoda, która polega na odebraniu przez kuriera paczki (nie trzeba wozić - zwłaszcza jak ktoś nie mieszka w mieście).

Bywalec Awatar wlodal
    Miasto
    Polska Skierniewice

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez Chtiej Zobacz posta
    Piszę o sprawdzeniu przed zapłatą, a firma kurierska, która taką usługę za jakieś 5zł oferuje nazywa się EMS Pocztex (choć dla niektórych to to samo co Poczta Polska).
    Co do wysyłki za pobraniem przez UPS, DPD, DHL, itd. istnieje taka możliwość jeśli skorzysta się z firmy pośredniczącej takiej jak, zamow-kuriera, sendit, kurierzy, itp.
    Przy korzystaniu z firmy pośredniczącej jest pewna wygoda, która polega na odebraniu przez kuriera paczki (nie trzeba wozić - zwłaszcza jak ktoś nie mieszka w mieście).
    Reasumując , jeśli interesuje nas sprawdzenie przed zapłatą , to tylko pocztex , czyli USŁUGI KURIERSKIE POCZTY POLSKIEJ - ta brzmi pełna nazwa . Tyle , że wielu sprzedawców zgadza się na przesyłkę kurierem za pobraniem , ale o dziwo , nie zgadzają się na wysyłkę pocztexem ze sprawdzeniem . Przecież i tak koszty przesyłki , z zasady , pokrywa kupujący. Nie zgadzają się na pocztex , mimo , że kupujący dodatkowo opłaca pełne ubezpieczenie ??!!
    Jeśli sprzedający pisze prawdę w opisie , to czego się boi ??.
    Mało umiejętności - dużo zacięcia .

Uprawnienia umieszczania postów