Cytat Zamieszczone przez wlodal Zobacz posta
Nie wiedziałem , że przesyłka kurierem ma opcję sprawdzenia - rozumię przed zapłatą !? . Taką opcję , wg mojej wiedzy , ma tylko poczta polska . Mało tego - np. UPS nie przyjmuje przesyłek płatnych pobraniem od osób , które nie mają z nimi umowy - czyli co najmniej 30 paczek miesięcznie - przekonałem się o tym na własnej d... . W przypadku kuriera , po sprawdzeniu po zapłacie - jedyne co można , to spisać protokół i czekać . Czy coś pomyliłem ?. Tak więc nie wiem o jakim sprawdzeniu piszesz !.
Piszę o sprawdzeniu przed zapłatą, a firma kurierska, która taką usługę za jakieś 5zł oferuje nazywa się EMS Pocztex (choć dla niektórych to to samo co Poczta Polska).
Co do wysyłki za pobraniem przez UPS, DPD, DHL, itd. istnieje taka możliwość jeśli skorzysta się z firmy pośredniczącej takiej jak, zamow-kuriera, sendit, kurierzy, itp.
Przy korzystaniu z firmy pośredniczącej jest pewna wygoda, która polega na odebraniu przez kuriera paczki (nie trzeba wozić - zwłaszcza jak ktoś nie mieszka w mieście).