Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez Tomek67 Zobacz posta
    Osobiście straciłem 90% zaufania do allegro od czasu jak zmienili system komentarzy.
    Teraz bodajże są widoczne tylko z 12 miesięcy i sprzedający może prosić allegro o usuniecie komentarza.
    Gdy firma prosi o usunięcie negatywa to serwisy często bardziej wierzą im niż klientowi.
    Bo firma/ sprzedający daje kasę na prowizję.
    Sam tego doświadczyłem gdy dałem negatywa na opineo.
    Firma w mailach do opineo kłamała w żywe oczy i mój komentarz usunięto.
    Niestety zmiany na gorsze w Allegro... Dodatkowo sprzedający nie moze wystawic komentarza. Jest plus i minus - juz skoczyly sie komentarze z zemsty, czyli cos kupilem, bylo cos nie tak, wystawiam komenta i dostaje w odwecie takze nagatyw. A minus, to teraz ciezko ocenic czy kupujacy jest ok - wczesniej widzac komenty w stylu "kupil, nie zaplacil, zero kontaktu po kupnie" juz dawal do myslenia. Wszystko chodzi o kase - dla allegro oplacalne jest aby wiecej bylo sprzedazy, placenie prowizji, za duzo negatywow moze odstraszyc kupujacego i co idzie za tym brak sprzedazy=brak prowizji.

W sumie jest jak jest, ale ja bym chcial jedno - mozliwosc wystawiania aukcji z WYMAGANA platnoscia PAYU - jak EBAY. Gdzie nie da sie kupic i olac sprawe. Sprzedaz sie nie zakonczy jezeli nie zaplacisz systemem PAYU/PAYPAL czy jakimkolwiek online. Ostatnio nieco gratow wystawialem i znowu jakies oszołomy cos kupuja i cisza na wiele dni, zero kontaktu, zero platnosci... Rozumiem, ze to jeszcze u nas sredniowiecze i system taki jak w ebay by sie nie przyjal (jeszcze sporo ludzi placi lecac z kwitkiem na poczte), ale przynajmniej dac to jako OPCJA dla sprzedajacego. Ja zawsze pisze, ze wymagam platnosci PAYU w ciagu 24h od zakupu - inaczej prosze nie kupowac. Sporo to daje, ale i tak wiele osob kupuje dla zabawy.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 04-10-2017 o 10:00

Uprawnienia umieszczania postów