Cytat Zamieszczone przez Norberto Zobacz posta
A ja trochę z innej beczki. Uważajcie nawet gdy sprzedajecie. Kilka dni temu próbowano mnie naciągnąć przy sprzedaży mojej Tokiny 16-28. Początkowo moją czujność uśpiło to że dostałem ostałem zapytanie na maila bezpośrednio z Allegro jakie koszty wysyłki do Londynu. Gościu proponuje mi sprzedaż poza Allegro, 100zł więcej nawet daje + pokrywa koszty wysyłki. Odpisuję że ok to przelej na konto kasę to wyślę, a on się zgadza i że jutro z rana pójdzie do banku. Na drugi dzień ok. 9 rano dostaje maila niby z jakiegoś tam Royal Banku (dośc wiarygodnie to wygląda) że na moje konto jest wpłata ale żeby kasa została finalnie przelana to muszę im wysłać numer do śledzenia paczki z potwierdzenia nadania przesyłki (od razu wydało mi się to podejrzane). Za ok. pół godziny tamten gościu pisze maila że był w banku, zrobił wpłatę i trzeba zrobic tak jak napisałem wcześniej. Do tego podaje się jako Glen Martin, adres 51 Studland Close Southampton SO16 9BA. Zielona lampka się zapaliła i przypadkowo widzę że napisał z innego maila choć bardzo podobnego (najpierw anu.mi@o2.pl, później anu.miyo@10g.pl). Sprawdzam go na Allegro - zarejestrowany w Aukro.ua, konto zawieszone. Na szczęście ogarnąłem się że to próba wyłudzenia i nie dałem się naciągnąć. Także też uważajcie
UWAGA!taką samą sytuację miałem dzisiaj!Ten sam numer i ta sama osoba!Trzeba uważać na oszustów!