Zazwyczaj korzystałem z listy uzytkownika Kristopheros. Posiadam 90% sprzętu kupionego od niego, reszta to używki. Co do ceny przyznaję się że jest też dla mnie wyznacznikiem, co nie oznacza że nie można dowiedzieć się czy ktoś nie miał styczności z użytkownikiem romanos_2011. Na razie zbieram opinie a nie pisałem że chcę od niego kupić. To że spotkała mnie niespodzianka było efektem wylicytowania sprzętu i hamskiego wykorzystania przelania srodków wcześniej. Dlatego teraz pytam. Lecz skoro nie można się w tym wątku już nic zapytać, to nie mam co szukać tutaj pomocy. Przy okazji jestem ciekaw czy użytkownik nowart kupując samochód wchodzi do salonu Porsche i mówi ten tego tamten w rogu proszę. Tylko z różową kokardką. I nawet nie spojrzy ile ten samochód kupuje. Bo po prostu go na to stać. Ja zaś niestety zbieram na sprzęt od długiego czasu, nie zarabiam na zdjęciach - robię to typowo hobbistycznie. Więc patrzę ile muszę wydać by zakupić to co chciałbym mieć. Na obecną chwilę spokojnie ten aparat można zakupić za 10300, więc poradzę sobie sam. zamiast teraz kupię go za miesiąc, lecz wiem z jakiego źródła tego nie zrobię.