Strona 98 z 215 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Szukaj pod hasłem "przekręt nigeryjski"

Uzależniony

dostanie sfałszowane "potwierdzenie" blokady środków przez bank który to jednak gwarantuje wypłatę a środki blokuje tylko
    do czasu dostawy aby zapobiec oszustwom wysłać najlepiej jak najszybciej bo to prezent na urodziny dziadka albo kochanki

reasumując - pieniędzy nigdy nie zobaczy numer znany i stary jak internet...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    dostanie sfałszowane "potwierdzenie" blokady środków przez bank który to jednak gwarantuje wypłatę a środki blokuje tylko
    do czasu dostawy aby zapobiec oszustwom wysłać najlepiej jak najszybciej bo to prezent na urodziny dziadka albo kochanki

reasumując - pieniędzy nigdy nie zobaczy numer znany i stary jak internet...

Ja tylko chciałbym dodać, że przy sprzedaży sprzętu tez trzeba uważać. Sprzedałem obiektyw i dostałem podrobione potwierdzenie wpłaty. Kupujący wypełnił formularz dostawy a następnie nie płacąc przerobił go na powiadomienie o wpłacie. Łudząco przypominało powiadomienie z Payu, różnił się tylko adres nadawcy. Oczywiście po rzekomej wpłacie prośba o szybka wysyłkę.

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Czytając te wszystkie informacje na temat przekrętów stwierdzam , że Polska to piękny kraj a ludzie w niej bardzo "przedsiębiorczy".
    Jak dzisiaj w radio uszłyszałem , że w Warszawie kwitnie giełda z zużytymi biletami komunikacji miejskiej , które sprzedają sie po 20-50zł (kupują złapani gapowicze) to już nie wiem co jutro Polak wymyśli. A mówi sie , że z gó....na bata nie ukręcisz a Polak potrafi i na pewno ukręci!
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

przekret nigeryjski jak sama nazwa wskazuje to nie polski wynalazek

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Taaaaak? Naprawdę ? A ja jak ta blondynka myślałem inaczej?
    Dziękuję za uświadomienie - człowiek uczy się całe życie
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Dopiero zaczyna Awatar boniek82

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Wcześniej ten przekręt był znany jako list hiszpańskiego więźnia więc może niekoniecznie jest to produkt afrykański?
    Boniek

Pełne uzależnienie

No i pomogłem Koledze podjąć decyzję - delikwent już ma zablokowane konto
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie

Czy to ważne jakie jest pochodzenie tego przekrętu ? Ważne, że wiadomo do czego służy i aby ludzie nie dali się nabierać
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Ja już dwóch takich "delikwentów" poczęstowałem administracją allegro, łącznie ze screenami z poczty. Ostatnim razem znowu dostałem e-maila na chama z pytaniem czy wyślę do UK i podałem dwukrotną wartość aparatu. Raz allegro mi odmówiło, twierdząc, że "użytkownik" nie wydaje się być im podejrzany. Taaaaaaak - obcokrajowiec - zero kupionych przedmiotów, łamana polszczyzna na krzywy r...j i konto od wczoraj . Swoją drogą, jakim trzeba być jeleniem, by wysłać rzecz za kilkumiesięczne oszczędności takiej osobie, na swój koszt.

Strona 98 z 215 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów