Strona 92 z 215 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Co sądzicie o tej aukcji ??
    Canon Speedlite 580EX II (3923776688) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Cena kusząca, opis też, ale...
    Na maila z prośbą o zdjęcia dostałem odpowiedź, że nie chce mu się wyciągać wszystkiego do zdjęć, oraz że myślał, że zdjęcia są wystarczająco dobrej jakości...
    A na dobrą lampę w rozsądnej cenie "choruję" już jakiś czas ;-)
    Ostatnio edytowane przez MeteorKKR ; 28-01-2014 o 20:09

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez MeteorKKR Zobacz posta
    oraz że myślał, że zdjęcia są wystarczająco dobrej jakości.
    Olej tę ofertę
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony

nie allegro co prawda ale można się pośmiać, ciekawe czy wystawiający te ogłoszenia naprawdę liczy na to że ktos jest aż tak głupi...

GIEŁDA FOTOGRAFICZNA - aparaty fotograficzne

oczywiście trzymamy się z daleka od takich prostackich oszustw

Uzależniony

brak możliwości odbioru osobistego, brak jakiejkolwiek odpowiedzi na zadawane przez formularz allegro pytania...
    niby wszystko wydaje się być OK ale pomimo to moja lampka ostrzegawcza ma kolor żółty

Canon EOS 1-Ds Mark III STAN BDB/IDEAL BODY !!!!!! (3923614154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    lubelskie

Pełne uzależnienie

Faktycznie, to są dokładnie te same zdjęcia aparatu. Dziwi jedynie fakt, że na Alle... wystawia aukcję osoba która ma wzorowe konto oceniane na 5.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    lubelskie

Też się zdziwiłem, trzeba być jednak czujnym , tą aukcję znalazłem przypadkowo.

Uzależniony

już usunęli, śmierdziało mi to od początku
    trzeba uważać i sprawdzać komentarze wraz z datami - często dochodzi do włamań na konto, oszust wystawia przedmiot a właściciel
    konta nawet o tym nie wie, czujność szczególnie zalecana gdy od dłuższego czasu nie ma ruchu na koncie czyli komentarzy

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    już usunęli, śmierdziało mi to od początku
    trzeba uważać i sprawdzać komentarze wraz z datami - często dochodzi do włamań na konto, oszust wystawia przedmiot a właściciel
    konta nawet o tym nie wie, czujność szczególnie zalecana gdy od dłuższego czasu nie ma ruchu na koncie czyli komentarzy
    W ostatnim czasie było bardzo wiele aukcji foto wystawionych przez włamywaczy na cudzych kontach. Zastanawia łatwość przeprowadzenia takiego włamu. Była swojego czasu afera, kiedy zwolniony pracownik Allegro puścił farbę, że hasła użytkowników przechowywane są w bazie w niezaszyfrowanej formie. Sam widziałem wiele aukcji "z włamaniem" - ten serwis jest na ślinę klejony.
    Inna sprawa, że gdyby podejrzane aukcje nie wzbudzały żywego zainteresowania, to by ich nie było. Zamiast zakasać rękawy i po prostu zarobić na sprzęt, szuka się "wyjątkowych okazji", a wiadomo czym one są w 95%.

Dopiero zaczyna Awatar boniek82

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Była swojego czasu afera, kiedy zwolniony pracownik Allegro puścił farbę, że hasła użytkowników przechowywane są w bazie w niezaszyfrowanej formie. Sam widziałem wiele aukcji "z włamaniem" - ten serwis jest na ślinę klejony.
    Tak na logikę, chyba nie sądzisz, że ktoś będzie kombinować z włamaniem na serwery allegro po to, żeby wyciągnąć hasło do jakiegoś średnio interesującego konta w celu wystawienia jednego przedmiotu? Nie łatwiej wbić prosto na konto, które pewnie jest zabezpieczone skomplikowanym hasłem zaq123 lub podobnym? Zresztą nawet niech hasło będzie skomplikowane. Jeśli z lenistwa będzie zapamiętane w przeglądarce to jego wyciągnięcie nie będzie stanowić problemu.
    pzdr.
    Ostatnio edytowane przez boniek82 ; 01-02-2014 o 22:59
    Boniek

Strona 92 z 215 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów