Strona 89 z 222 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

akcja grzecznościowa i zero komentarzy? Ciekawy na czym ta grzeczność polegała, może właściciel niepiśmienny?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Faktycznie źle to zabrzmiało. Nie chodziło mi oczywiście o kupno kradzionego. Chodzi mi o to, ze pewność mamy tylko i wyłącznie kupując sprzęt nowy ze sklepu. W przypadku używanego nigdy nie ma pewności cokolwiek byłoby w zestawie, sama umowa też nic nam nie da.
    Po pierwsze umowa to bardzo wiele w przypadku zakupu sprzętu, bo wskazuje na pochodzenie. Po drugie widziałeś kiedyś złodzieja / pasera, który podpisał by taką umowę przy sprzedaży ? Ja kupując sprzęt używany dostaję zawsze od sprzedającego dokumenty zakupu na podstawie których nabył sprzęt. Takich rzeczy raczej się nie wyrzuca, tylko trzyma dla ważności ew. gwarancji a potem można w ten sposób udokumentować faktyczne pochodzenie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

na allegro 80 % używek jest bez papieru? sami złodzieje?
    wątpię, ja sam papierów nie trzymam
    nie ma to znaczenia przy sprzedaży a jak kupuje to patrze na stan sprzętu a nie na dokumenty

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Nie rozumiem was, bo jak moze sie faktura zgubic, nawet jesli to mozna tez zeskanowac?

Miasto
    wawa

ale po co? dla Miecia?
    ja systematycznie wywalam papiery jak się kończy gwarancja, często nawet przed jak mnie najdzie ochota zabawa w czyściciela szuflad

Dopiero zaczyna Awatar jb79

Niektórzy nie przywiązują uwagi do papierów (faktura, paragon). Dla mnie ważniejszy jest mimo wszystko stan sprzętu. Jeżeli ktoś wystawia aukcje i ma jakieś komentarze i do tego nie jest zarejestrowany parę dni wcześniej to jest dość wiarygodny. Fakt że jeżeli ktoś pisze, że tylko wysyła to już powinna zapalić się lampka.
    czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Po pierwsze umowa to bardzo wiele w przypadku zakupu sprzętu, bo wskazuje na pochodzenie. Po drugie widziałeś kiedyś złodzieja / pasera, który podpisał by taką umowę przy sprzedaży ? Ja kupując sprzęt używany dostaję zawsze od sprzedającego dokumenty zakupu na podstawie których nabył sprzęt. Takich rzeczy raczej się nie wyrzuca, tylko trzyma dla ważności ew. gwarancji a potem można w ten sposób udokumentować faktyczne pochodzenie.
    Raz że kupujesz na allegro i papierów nie masz, co najwyżej oskarżą cie o nieumyślne paserstwo jak sprzęt okaże się kradziony. Jak kupisz osobiście i masz papier to co dalej ? Tylko tyle ze nie oskarżą cię o paserstwo, kasy nie ma, sprzęt zabierają.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Body eos 6d za grosze w idealnym stanie. Myślę, że nikt myślący się na to nie nadzieje.

Czemu aukcja podejrzana?:

- brak możliwości odbioru osobistego
    - wysyłka niby ze stanów
    - cena
    - pierwsza aukcja "sprzedającego"

PROFESJONALNY UŻYWANY Canon EOS 6D !!!! (3853491226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Wszyscy gadu, gadu, na forum, a jestem ciekaw, czy ktoś zgłosił swoje podejrzenia do serwisu ?
    Założę się, że jak ktoś zgłosi to za godzinę jej nie będzie.

PS Sam nie zgłoszę, jestem ciekaw, czy zrobi to ktoś z forumowiczów.
    Ostatnio jak zgłaszałem sigmę 2,8/300 to zdjęli po pół godziny.

Miasto
    wawa

a my właśnie podjęliśmy decyzje ze ty masz zgłosić

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez b8533737 Zobacz posta
    Wszyscy gadu, gadu ...........

PS Sam nie zgłoszę, jestem ciekaw, czy zrobi to ktoś z forumowiczów.
    Ostatnio jak zgłaszałem sigmę 2,8/300 to zdjęli po pół godziny.
    Super podejście, po prostu wymiatasz, nie ma co ................

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    na allegro 80 % używek jest bez papieru? sami złodzieje?
    wątpię, ja sam papierów nie trzymam
    nie ma to znaczenia przy sprzedaży a jak kupuje to patrze na stan sprzętu a nie na dokumenty
    Nikt tak nie twierdzi, ale te z udokumentowaną historią są zazwyczaj chętniej kupowane i można uzyskać lepszą cenę.
    Ja też najpierw patrzę na kondycję sprzętu i jego stan faktyczny a dopiero potem na papierologię typu f-ra. Przechowywanie paru kartek to nie kłopot przecież.
    Poza tym napisałem, że przeważnie kupuję używki jeszcze w okresie gwarancji stąd dokument zakupu bezcenny..............
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Strona 89 z 222 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów