akcja grzecznościowa i zero komentarzy? Ciekawy na czym ta grzeczność polegała, może właściciel niepiśmienny?![]()
akcja grzecznościowa i zero komentarzy? Ciekawy na czym ta grzeczność polegała, może właściciel niepiśmienny?![]()
Po pierwsze umowa to bardzo wiele w przypadku zakupu sprzętu, bo wskazuje na pochodzenie. Po drugie widziałeś kiedyś złodzieja / pasera, który podpisał by taką umowę przy sprzedaży ? Ja kupując sprzęt używany dostaję zawsze od sprzedającego dokumenty zakupu na podstawie których nabył sprzęt. Takich rzeczy raczej się nie wyrzuca, tylko trzyma dla ważności ew. gwarancji a potem można w ten sposób udokumentować faktyczne pochodzenie.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
na allegro 80 % używek jest bez papieru? sami złodzieje?
wątpię, ja sam papierów nie trzymam
nie ma to znaczenia przy sprzedaży a jak kupuje to patrze na stan sprzętu a nie na dokumenty
Nie rozumiem was, bo jak moze sie faktura zgubic, nawet jesli to mozna tez zeskanowac?
ale po co? dla Miecia?
ja systematycznie wywalam papiery jak się kończy gwarancja, często nawet przed jak mnie najdzie ochota zabawa w czyściciela szuflad
Niektórzy nie przywiązują uwagi do papierów (faktura, paragon). Dla mnie ważniejszy jest mimo wszystko stan sprzętu. Jeżeli ktoś wystawia aukcje i ma jakieś komentarze i do tego nie jest zarejestrowany parę dni wcześniej to jest dość wiarygodny. Fakt że jeżeli ktoś pisze, że tylko wysyła to już powinna zapalić się lampka.
czarna puszka a raczej dwie + słoiki (to się zmienia)
Wszyscy gadu, gadu, na forum, a jestem ciekaw, czy ktoś zgłosił swoje podejrzenia do serwisu ?
Założę się, że jak ktoś zgłosi to za godzinę jej nie będzie.
PS Sam nie zgłoszę, jestem ciekaw, czy zrobi to ktoś z forumowiczów.
Ostatnio jak zgłaszałem sigmę 2,8/300 to zdjęli po pół godziny.
a my właśnie podjęliśmy decyzje ze ty masz zgłosić
Super podejście, po prostu wymiatasz, nie ma co ................
--- Kolejny post ---
Nikt tak nie twierdzi, ale te z udokumentowaną historią są zazwyczaj chętniej kupowane i można uzyskać lepszą cenę.
Ja też najpierw patrzę na kondycję sprzętu i jego stan faktyczny a dopiero potem na papierologię typu f-ra. Przechowywanie paru kartek to nie kłopot przecież.
Poza tym napisałem, że przeważnie kupuję używki jeszcze w okresie gwarancji stąd dokument zakupu bezcenny..............
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII