Strona 88 z 222 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Uzależniony Awatar FOTO-PAN
    Miasto
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

cwaniactwo i tyle !!!

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

To body to musiałby ślepy kupić. W życiu nie dałbym nawet 2500 zł za ten szrot. Mam nadzieje że handlarzyna przejedzie się na tym bo cenę wywalił paserską !

Miasto
    Kraków

urząd skarbowy powinien się panem klex-em zająć

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Legalność sprzętu to nie tylko ładowarki kable i pudła. To także dokumenty zakupu świadczące o pochodzeniu.
    To wyróżnia handlarza czy sprzedawcę od pasera
    Cytat za Wikipedią : Paserstwo można popełnić umyślnie jak i nieumyślnie, zależnie od tego, czy paser wie o przestępnym pochodzeniu przedmiotu (paserstwo umyślne), czy też w konkretnym przypadku powinien i mógł takie pochodzenie rzeczy stwierdzić na podstawie towarzyszących okoliczności, np. podejrzanie niskiej ceny, sprzedaży bez dokumentów lub w niekompletnym stanie itp.

--- Kolejny post ---

Niestety niewiedza nie zwalnia od konsekwencji

Gdybyśmy na to tak patrzyli to każda okazyjna cena będzie podejrzana. Pytanie czy lepiej kupić aparat wyrwany na ulicy czy skradziony z domu z ładowarką i pudełkiem
    Oczywiście zakładam że paserzy nie wpadli na pomysł sprzedawania po "normalnych" cenach bo wtedy trudno będzie odróżnić pasera od użytkownika który zmienia aparat, zmienia system, potrzebuje pieniędzy, ma focha, stać go na stratę, itp, itd.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Gdybyśmy na to tak patrzyli to każda okazyjna cena będzie podejrzana. Pytanie czy lepiej kupić aparat wyrwany na ulicy czy skradziony z domu z ładowarką i pudełkiem
    Oczywiście zakładam że paserzy nie wpadli na pomysł sprzedawania po "normalnych" cenach bo wtedy trudno będzie odróżnić pasera od użytkownika który zmienia aparat, zmienia system, potrzebuje pieniędzy, ma focha, stać go na stratę, itp, itd.
    Wszystko zależy od Twojego podejścia. Ja nigdy nic kradzionego bym nie kupił tylko z powodu niskiej ceny. Gdyby ludzie nie kupowali podejrzanego sprzętu, to mniej byłoby kradzieży.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Wszystko zależy od Twojego podejścia. Ja nigdy nic kradzionego bym nie kupił tylko z powodu niskiej ceny. Gdyby ludzie nie kupowali podejrzanego sprzętu, to mniej byłoby kradzieży.
    Nigdzie nie napisałem o kupowaniu kradzionego. Możesz zostać paserem kupując cokolwiek na allegro, niekoniecznie w niskiej cenie.

Pełne uzależnienie

Przepraszam Tom77 nic nie sugerowałem. To Ty napisałeś cyt. "Pytanie czy lepiej kupić aparat wyrwany na ulicy czy skradziony z domu z ładowarką i pudełkiem."
    To wynika w sposób niemal oczywisty gdy kupuje się "goły sprzęt" bez żadnych dokumentów.
    Zawsze jednak można poprosić o spisanie umowy kupna co daje pewną wiarygodność.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 03-01-2014 o 13:50
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Przepraszam Tom77 nic nie sugerowałem. To Ty napisałeś cyt. "Pytanie czy lepiej kupić aparat wyrwany na ulicy czy skradziony z domu z ładowarką i pudełkiem."
    To wynika w sposób niemal oczywisty gdy kupuje się "goły sprzęt" bez żadnych dokumentów.
    Zawsze jednak można poprosić o spisanie umowy kupna co daje pewną wiarygodność.
    Faktycznie źle to zabrzmiało. Nie chodziło mi oczywiście o kupno kradzionego. Chodzi mi o to, ze pewność mamy tylko i wyłącznie kupując sprzęt nowy ze sklepu. W przypadku używanego nigdy nie ma pewności cokolwiek byłoby w zestawie, sama umowa też nic nam nie da.

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Body eos 6d za grosze w idealnym stanie. Myślę, że nikt myślący się na to nie nadzieje.

Czemu aukcja podejrzana?:

- brak możliwości odbioru osobistego
    - wysyłka niby ze stanów
    - cena
    - pierwsza aukcja "sprzedającego"

PROFESJONALNY UŻYWANY Canon EOS 6D !!!! (3853491226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Uzależniony

i akurat musi sprzedać w PL bo nie zna ebay.com

Strona 88 z 222 PierwszyPierwszy ... 3878868788899098138188 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów