Z tym zamykaniem konta to nie jest tak "hop siup" jak się wydaje a spory transakcyjne są raczej mało skuteczne (przerabiałem to osobiście - konkluzja była taka że Allegro nie jest stroną i nic nie poradzi).
Dostałeś pismo o wszczęciu postępowania?
Z tym zamykaniem konta to nie jest tak "hop siup" jak się wydaje a spory transakcyjne są raczej mało skuteczne (przerabiałem to osobiście - konkluzja była taka że Allegro nie jest stroną i nic nie poradzi).
Dostałeś pismo o wszczęciu postępowania?
EOS + Speedlite
masz racje, uprościłem to , niemniej w moim przypadku konto klientowi zablokowali -ale było to ewidentne oszustwo
w przypadku sporów o nieznaczne różnice np. w wyglądzie towaru umywają od tego ręce
ale maja oni system ostrzeżeń i jeśli sprzedający po raz kolejny ma założony spor to blokują konto prewencyjnie i żądają wyjaśnień
--- Kolejny post ---
inaczej bym kasy nie dostał
całość trwała niecałe 2 miesiące ale to z powodu pracy policji-zajęło im to z 4 tygodnie
potem tylko zebrać dokumenty do kupy wysyłka i po 2 tyg kasa była na koncie
i po ptakach ,aukcja zdjęta
co do paska faktycznie podróba
i to sklep sprzedaje...
czy ktoś kupował u tego użytkownika - 247Deal?
ma dość niskie ceny jak za "oryginalne" rzeczy
hmm
warto? czy nie warto?
Canon EOS 6D samo body brand new !!! (3465301363) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
*http://allegro.pl/canon-eos-6d-samo-...465301363.html
Skusiłbym się na tą aukcje. Widać że gościu sprowadza sprzęt elektroniczny i w ten sposób sprzedaje. Pozytywne komentarze od ludzi którzy zamówili potwierdzają to. Tym bardziej widać że ludzie zamawiali u niego o sprzęt o dużo większej wartości niż 6d i na tej samej zasadzie. Mam obawy, ale czytając u niego komentarze, zastanawiam się czy nie zaryzykować :-)
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 19-08-2013 o 16:51
Z opisu należy się domyślać, że gość sprzedaje przedmiot, którego nie posiada. To jest niezgodne z regulaminem i powinno nasunąć podejrzenia. Na 6 tygodni zamrażane są pieniądze. Nie warto.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
sprzedaje rzeczy które ściągą z zagranicy stad długi okres czekania-pewnie z hk
wcześniej oferował topowe elki v II nie wiedzę negatywów wiec pewnie doszły