Strona 51 z 215 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar N0 Skill

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

jednak z korespondencji wynika ze lampa jest kupiona z lombardu w którym ten pan pracuje...
    Canon 300D + kit

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

N0 Skill i co z tego ? Zastawiając sprzęt w większości lombardów trzeba podać dane z dowodu osobistego. Sam ostatnio sprzedawałem lampę bez pudła, papierów itp. I co świadczy to o tym że była kradziona ? Nie popadajmy w skrajność

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    N0 Skill Sam ostatnio sprzedawałem lampę bez pudła, papierów itp. I co świadczy to o tym że była kradziona ? Nie popadajmy w skrajność
    W mentalności pewnych osób na dobre zagościł przesąd iż jeżeli sprzęt nie ma opakowania, broszurek i innych "śmieci" to na pewno jest podejrzy. I chociaż nie wiem jak byś się starał to podejścia tego nie zmienisz.
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    W mentalności pewnych osób na dobre zagościł przesąd iż jeżeli sprzęt nie ma opakowania, broszurek i innych "śmieci" to na pewno jest podejrzy. I chociaż nie wiem jak byś się starał to podejścia tego nie zmienisz.
    Mam pudełka i dowody zakupu 20D, C10-22, C17-55IS, C50/1.8, C100/2.8 macro. Zawartość pudełek natomiast cieszy teraz jakiegoś hiszpańskiego uczciwego, pozbawionego przesądów miłośnika fotografii. Kupił to od jakiegoś marokańskiego miłośnika sprzętu Canona ładnie spakowane w plecak LowePro MiniTrekker, z filtrami, kartami itd. Było dla niego jasne, że ów marokaniec nie ma stodoły, żeby trzymać te wszystkie szpargały, pudełeczka, rachunki i inne pierdoły.
    W mojej głowie zakorzenił się więc przesąd, że chciałbym wiedzieć, jaki jest tytuł własności sprzedającego do sprzętu na aukcji.
    Zamiast zaświadczenia dzielnicowego o nieposzlakowanej przeszłości sprzedającego i rekomendacji lokalnego proboszcza odnośnie jego walorów etycznych wystarcza, jak dla mnie, paragon i podbita karta gwarancyjna z numerem seryjnym. Może być też pudełko :-). I tylko po części jest to moje skretynienie a po części skutek kosztownego doświadczenia po utracie sprzętu w Alicante.
    Przewala się przez Allegro i eBay pełno kradzionego sprzętu. W sprzęcie foto właśnie owe szpargały mocno uwiarygodniają sprzedającego a ich brak powinien utrudniać życie złodziejom.

Napisz może axk jak byś się starał przekonać całkiem obcego, doświadczonego kupującego, że sprzedawany sprzęt jest Twoją własnością?
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Napisz może axk jak byś się starał przekonać całkiem obcego, doświadczonego kupującego, że sprzedawany sprzęt jest Twoją własnością?
    1. W jakim celu?
    2. RAW sprzed roku-dwóch powinien rozwiać wątpliwości.

Nie mówimy o aparacie bez ładowarki, kabli itp, tylko o aparacie bez pudełka i papierów. Mnie zostało pudełko do 1 (z 4) obiektywów, do aparatu już nie mam.
    Zaginęło 2 przeprowadzki temu, ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna Awatar N0 Skill

Jeśli ktoś na Alledrogo się raz sparzył przy kupnie właśnie takowego sprzętu bez "śmieci" to następnym razem omija go szerokim łukiem.
    Canon 300D + kit

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Ale co Ci po makulaturze, skoro jej czas przebrzmiał? To fakt, wielu ludzi 3ma kartony, paragony latami - bo jak będą może kiedyś sprzedawać... Ponieważ jednak część osób zachowuje odrobinę zdrowego rozsądku - i jak napisałem wcześniej, nie każdy dysponuje stodołami żeby śmieci składować - takie rzeczy wywala. Ale robić z nas przestępców (sic!) a w najlepszym razie podejrzanych???
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar Tomeksad2

Aukcje które ni kupy ni d....y sie nie trzymają. Może to nie jest celowe, ale wprowadzają w błąd. Opis innych obiektywów i zdjęcia innych. Wprawdzie dotyczą kita i niewielkich pieniędzy, ale ktoś niezorientowany może się rozczarować. Wyszedł w ogóle Canon 18-55mm EF-S 1:3.5-5.6 IS III ?
    Canon 18-55mm EF-S 1:3.5-5.6 IS III (2917187882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Canon 18-55mm EF-S 1:3.5-5.6 IS II (2917185785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

To wszystko są zwykłe kity, niestabilizowane. Kwalifikują się do zgłoszenia obsłudze allegro.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Pisze że ma stabilizacje

Strona 51 z 215 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów