jednak z korespondencji wynika ze lampa jest kupiona z lombardu w którym ten pan pracuje...
jednak z korespondencji wynika ze lampa jest kupiona z lombardu w którym ten pan pracuje...
Canon 300D + kit
N0 Skill i co z tego ? Zastawiając sprzęt w większości lombardów trzeba podać dane z dowodu osobistego. Sam ostatnio sprzedawałem lampę bez pudła, papierów itp. I co świadczy to o tym że była kradziona ? Nie popadajmy w skrajność![]()
Mam pudełka i dowody zakupu 20D, C10-22, C17-55IS, C50/1.8, C100/2.8 macro. Zawartość pudełek natomiast cieszy teraz jakiegoś hiszpańskiego uczciwego, pozbawionego przesądów miłośnika fotografii. Kupił to od jakiegoś marokańskiego miłośnika sprzętu Canona ładnie spakowane w plecak LowePro MiniTrekker, z filtrami, kartami itd. Było dla niego jasne, że ów marokaniec nie ma stodoły, żeby trzymać te wszystkie szpargały, pudełeczka, rachunki i inne pierdoły.
W mojej głowie zakorzenił się więc przesąd, że chciałbym wiedzieć, jaki jest tytuł własności sprzedającego do sprzętu na aukcji.
Zamiast zaświadczenia dzielnicowego o nieposzlakowanej przeszłości sprzedającego i rekomendacji lokalnego proboszcza odnośnie jego walorów etycznych wystarcza, jak dla mnie, paragon i podbita karta gwarancyjna z numerem seryjnym. Może być też pudełko :-). I tylko po części jest to moje skretynienie a po części skutek kosztownego doświadczenia po utracie sprzętu w Alicante.
Przewala się przez Allegro i eBay pełno kradzionego sprzętu. W sprzęcie foto właśnie owe szpargały mocno uwiarygodniają sprzedającego a ich brak powinien utrudniać życie złodziejom.
Napisz może axk jak byś się starał przekonać całkiem obcego, doświadczonego kupującego, że sprzedawany sprzęt jest Twoją własnością?
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
1. W jakim celu?
2. RAW sprzed roku-dwóch powinien rozwiać wątpliwości.
Nie mówimy o aparacie bez ładowarki, kabli itp, tylko o aparacie bez pudełka i papierów. Mnie zostało pudełko do 1 (z 4) obiektywów, do aparatu już nie mam.
Zaginęło 2 przeprowadzki temu, ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Jeśli ktoś na Alledrogo się raz sparzył przy kupnie właśnie takowego sprzętu bez "śmieci" to następnym razem omija go szerokim łukiem.
Canon 300D + kit
Ale co Ci po makulaturze, skoro jej czas przebrzmiał? To fakt, wielu ludzi 3ma kartony, paragony latami - bo jak będą może kiedyś sprzedawać... Ponieważ jednak część osób zachowuje odrobinę zdrowego rozsądku - i jak napisałem wcześniej, nie każdy dysponuje stodołami żeby śmieci składować - takie rzeczy wywala. Ale robić z nas przestępców (sic!) a w najlepszym razie podejrzanych???
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Aukcje które ni kupy ni d....y sie nie trzymają. Może to nie jest celowe, ale wprowadzają w błąd. Opis innych obiektywów i zdjęcia innych. Wprawdzie dotyczą kita i niewielkich pieniędzy, ale ktoś niezorientowany może się rozczarować. Wyszedł w ogóle Canon 18-55mm EF-S 1:3.5-5.6 IS III ?
Canon 18-55mm EF-S 1:3.5-5.6 IS III (2917187882) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Canon 18-55mm EF-S 1:3.5-5.6 IS II (2917185785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.
To wszystko są zwykłe kity, niestabilizowane. Kwalifikują się do zgłoszenia obsłudze allegro.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Pisze że ma stabilizacje