Jeśli chodzi o cenę, to akurat może być "z kosmosu" i nic nam do tego ( Allegro też nie może ingerować w cenę przedmiotu ).
W przypadku użytego zdjęcia wystarczy zwrócić uwagę sprzedającemu.
Jeśli chodzi o cenę, to akurat może być "z kosmosu" i nic nam do tego ( Allegro też nie może ingerować w cenę przedmiotu ).
W przypadku użytego zdjęcia wystarczy zwrócić uwagę sprzedającemu.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM Okazja! (2561894430) - Allegro.pl - Wi
non stop tak wystawiają ,czy to oszustwo?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
johan ale bolek02 widać że tego nie rozumie. Bolek02 czytaj ze zrozumieniem to co ktoś pisze bo tak niestety jest jak ja pisałem. Jakbyś śledził wątek to takich osób było dużo co tak sprzedawali. Sam kiedyś poprosiłem allegrowicza o przesłanie o więcej zdjęć na maila niż na aukcji było i opis też nie pasował i co się okazało że całkiem inny obiektyw sprzedaje niż w aukcji dał. Zamiast obiektywu 70-200 f/2.8 l is ii usm, który był w aukcji sprzedawał 70-200 f/2.8 bez is i to według ciebie też jest nie wprowadzanie w błąd i cena jak za obiektyw oczywiście 70-200 f/2.8 l is ii usm bo jakże i tu to samo jest. Ktoś by kupił i później by odsyłał bo inny dostał a w aukcji inny i cena nie ta. Tym się nie musisz martwić bo allegro napewno mu już uwagę zwróciło po interwencji i napewno go zablokują. Towar ma odpowiadać temu co się sprzedaje, prawo trzeba przestrzegać tym bardziej na odległość.
Nie popadajmy w paranoję - jakie oszustwo, przecież to zarejestrowana działalność i obecnie 70 wystawionych aukcji :
UMT Robert Suski Al. Jana Pawła II 61 lok. 218 01-031 Warszawa e-mail: allegro@umnietaniej.pl tel.: (22) 498-54-20 kom.: 501-432-464 skype: umnietaniej gg: 1129386
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
chodzi o zdjęcie![]()
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Becekpl ty naprawde czepiasz się byle czego co jest zgodne akurat w tym wypadku. W tej aukcji widać że jest sprzedawany ten co w opisie obiektyw nie żaden inny, który w tytule czyli prawidłowo bo wszystko się zgadza a że na głównej dali inne zdjęcie to widać jak patrzą co wrzucają ale każdy widzi po opisie bo na to się patrzy i to jest ważne a zdjęcia są w opis wstawione. Opis jak i zdjęcie obiektywu obok niego jest w porządku to już nie jest oszustwo. Nie potrafisz tego widać odróżnić. A w poprzedniej zdjęcie na głównej inne i w opisie też a to duża różnica nie uważasz tym bardziej jak jeszcze pisze real foto.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 23-08-2012 o 13:40
Jestem na Allegro od samego początku i uwierz mi, że nie naprawisz tego Świata, bo się nie da. Zawsze znajdzie sie ktoś, kto olewa temat i niekoniecznie jest to oszust. Są też i tacy, którzy szukaja łatwego zysku, ale na to to już są inne metody w naszym Prawie Karnym![]()
Poza tym to Ty decydujesz co chcesz kupić i zawsze możesz zapytać.
ja to wiem że to kupujący decyduje zawsze co jest logiczne. Bolek02 ale to trzeba nie mieć sumienia i tacy ludzie zawsze będą spaleni i tyle a że mamy takie beznadziejne prawo to tak jest bo za takie coś popieram że allegro blokuje niech się nauczą żeby ludzi w błąd nie wprowadzać bo tak niestety być nie może. Podałem Ci przykład wyżej jak sprzedawca podziałał a byłem zainteresowany tym obiektywem, ale dobrze że dziada zablokowali. Allegro powinno kary nakładać za takie coś to by się może nauczyli i takich sprzedawców byłoby od razu mniej.
--- Kolejny post ---
fajnie tylko bardzo niewyraźne to zdjęcie. Patrzy się na zdjęcia w aukcji i opis nie wiem czy ty tego nie widzisz ze opis jak i zdjęcia są oki w tej aukcji, a nie na te zdjęcia na które ty patrzysz i najlepiej poprosić o zdjęcia dodatkowe żeby przesłać jak jest sprzedający osobą fizyczną wtedy jest pewność.
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 23-08-2012 o 13:54