Strona 206 z 215 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 051 do 2 060 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez gary0707 Zobacz posta
    W ramach planów porzucenia bezlusterkowego Olka i powrotu do lusterkowca, natrafiłem na takie cudo:
    AparatCanon50D+ 2 obiektywy Canona +2 torby-okazja (6796969476) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

ale to coś zbyt piękne by było możliwe za 3k. Sprzedający od ponad roku nieaktywny. Brak przesyłki za pobraniem. Jaka jest opinia Szanownego Grona Forumowiczów?
    Pytałes o pobranie, zapłacisz za to ? Co ci da pobranie ?
    50D-800zł, 70-200-1500zł, 18-55-200zł to wychodzi 2500 zł. Reszta, czyli grip i bateria to 500 zł. Co w tym podejrzanego ?

Dopiero zaczyna

Co sądzicie o tym obiektywie?

Canon EF 70-200 2,8 L USM (6810966152) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Coś warty, czy lepiej kupić używanego tamrona lub sigmę za te kilka złotych mniej?
    Ostatnio edytowane przez abi85 ; 09-05-2017 o 18:35

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez abi85 Zobacz posta
    Co sądzicie o tym obiektywie?

Canon EF 70-200 2,8 L USM (6810966152) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Coś warty, czy lepiej kupić używanego tamrona lub sigmę za te kilka złotych mniej?
    To wątek podejrzane aukcje. Jest w opisie napisane, że to szrot

Dopiero zaczyna

Bez spiny, na luziku. Zmarszczki to nie fajna sprawa. :P

Ok, tyle że było że mechanicznie i optycznie sprawny. Dlatego warto zapytać.
    Mniejsza...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Mniejsza...
    Kto tu jest spięty ? Nas pytasz o stan obiektywu ? Pomyśl trochę

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Na luziku, wpierw trzeba ów obiektyw sprawdzić "organoleptycznie" he...he lubię to słowo.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Dowcipnie Ci Kolega odpisał, bo pytałeś w innym wątku:

Ten obiektyw jest zjechany jak sandały Mojżesza.
    Lampy tanieją bo to elektryka a optyka trzyma cenę, wnioski wyciągnij sam.

http://www.canon-board.info/sprzet-s...ml#post1349638
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 09-05-2017 o 21:29

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Ktoś chętny na 5d mk III z 24-105 (pudełko, akcesoria) za 2400zł?
    https://www.olx.pl/oferta/canon-eos-...9-IDmZv1y.html

Witam,

chciał bym wszystkim z forum odradzić sprzedającego https://allegro.pl/uzytkownik/41855755/oceny nick cool_arts Kupiłem od niego SIGMA EX MACRO 105mm 1:2,8 ;58mm. Mój błąd polegał na tym że nie napisałem do niego wcześniej i nie spytałem czy obiektyw jest 100% sprawny. Okazało się że przesłona zacina się po wyżej f2.8. Na chwilę obecną sprzedający broni się tym że w opisie aukcji było napisane "Obiektyw w pełni współpracuje na ustawieniu światła 1:2,8". Miejcie się na baczności. Przyznaję żę zmylił mnie opis "- AF pracuje prawidłowo, w całym zakresie". Chciał się tylko podzielić doświadczeniami.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez patykosky Zobacz posta
    Witam,

chciał bym wszystkim z forum odradzić sprzedającego https://allegro.pl/uzytkownik/41855755/oceny nick cool_arts Kupiłem od niego SIGMA EX MACRO 105mm 1:2,8 ;58mm. Mój błąd polegał na tym że nie napisałem do niego wcześniej i nie spytałem czy obiektyw jest 100% sprawny. Okazało się że przesłona zacina się po wyżej f2.8. Na chwilę obecną sprzedający broni się tym że w opisie aukcji było napisane "Obiektyw w pełni współpracuje na ustawieniu światła 1:2,8". Miejcie się na baczności. Przyznaję żę zmylił mnie opis "- AF pracuje prawidłowo, w całym zakresie". Chciał się tylko podzielić doświadczeniami.
    Nawet gdybyś zapytał, czy obiektyw jest w pełni sprawny, dostałbyś - zgodna z prawdą - odpowiedź twierdzącą. Czy chodzi o to, że aparat pokazuje błąd przy ustawieniu przysłony innej niż "pełna dziura", i przy robieniu zdjęć, i przy podglądzie głębi ostrości? Jeśli tak - obiektyw (prawdopodobnie) jest sprawny, i będzie dobrze działał z analogowymi lustrzankami Canona, lub d30, d60 i pierwszymi seriami 10d. Canon zmienił w pewnym momencie coś w protokole transmisji aparat-obiektyw, i starsze obiektywy Sigma przestały działać przy innych przysłonach niż pełna.
    Co do opisu i niezadowolenia z transakcji, sprawa jest dyskusyjna. Z jednej strony opis mówi, że "działa przy 2.8" ale nie mówi, że "działa TYLKO przy 2.8", i można próbować tego punktu zaczepienia, ale prawdopodobnie bez pomocy np. rzecznika konsumentów albo prawnika się nie obejdzie.
    Jak rozumiem przespałeś sprawę i nie możesz skorzystać z tego:
    "6) ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYMI PRZEPISAMI I REGULAMINEM ALLEGRO, KAŻDY MOŻE ODESŁAĆ KUPIONY PRZEDMIOT W TERMINIE 14 DNI OD DATY DORĘCZENIA. MOIM OBOWIĄZKIEM, JEST ZWRÓCIĆ KOSZTY PONIESIONE W AUKCJI, TEŻ W TERMINIE 14 DNI." (cytat z "informacja od sprzedającego" z tej aukcji)? Jeśli jeszcze nie minęło 14 dni od otrzymania obiektywu, wyślij (pocztą, mailem, przez formularz allegro) oświadczenie o odstąpieniu od umowy (wzory znajdziesz w internecie). Sprzedawca (firma) wprowadza w błąd - konsument ma 14 dni na odstąpienie od umowy (nie na odesłanie przedmiotu):
    https://prawakonsumenta.uokik.gov.pl...enia-od-umowy/
    Ostatnio edytowane przez r_m ; 07-07-2017 o 13:04

Strona 206 z 215 PierwszyPierwszy ... 106156196204205206207208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów