Wiem, że z oficjalnego będzie pewne. Jednak myślę że mały dystrybutor da lepszą cenę niz 16 z groszami
Wiem, że z oficjalnego będzie pewne. Jednak myślę że mały dystrybutor da lepszą cenę niz 16 z groszami
No dobra, przyznać się kto kupił nową "piątkę" za 12k i może ocenić co otrzymał?![]()
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Wszystkie 18, czy coś koło tego, rozeszły się w kilka dni. Znalazłem nawet dwa pozytywne komentarze do aukcji. Swoją drogą ciekawe, jeśli wszystko było ok, to czemu ktoś sprzedaje coś za 12tys a spokojnie może sprzedać za 13 czy 14. Różnica razy 18 daje całkiem sporą kwotę.
Nie dalej jak dwa może trzy tygodnie temu na alledrogo był nowiuteńki mk3 i 24-105 za jedyne 10.000 pln - po wymianie e-maila okazało się, iż tylko wysyłka choć z tego samego miasta.
Niby sprzedajacy raz już został napadnięty podczas transakcji i tylko wysyłka.
Odpuściłem ale z ciekawości za kilka dni zajżałem na konto typa i zostało ono zawieszone - może za nie opłacenie rachunków, a może za grę w pręta.
wysłane z Nokii 6210.
|CANON FF|
U tych wszystkich do których pisałem była opcja odbioru osobistego. Jeden chciał na parkingu a drugi to oferta z lombardu (razem z bukmacherką Fortuna) po tym jak zadzwonilem to cena skoczyła do 13999 po tygodniu, jednka i tu i tu bałem się kupić ;p
Jest ryzyko, masa gnojków szuka łatwego zarobku ale my też cfaniakujemy, szukając ofert typu prawie nowy o 2 tys. taniej,
Jeden aparat miał przyjechać do mnie do biura - abym czuł się bezpiecznie, ale albo nie mógł dojechać, albo choroba, a po tygodniu: proszę jednak przyjechać po aparat do mnie do domu.
OK, proszę go aby dodał mne do znajomych na FB abym wiedział czy to co mówi kim jest to prawda -
Pyta się co? pan poważnie?
Tak, a co jakiś problem? ....
I za 2 godziny - oferta nieaktualnaoczywiście mogła być bo sprzedajacy się zgodził na niższą cenę od wyjściowej i prawdopodobnie ktoś mógł faktyczne kupić poprzez kup teraz lub się dogadali za wyższą cenę od mojej propozycji. Ale strach przed potwierdzeniem swej tożsamości na FB - tym bardziej, że swej tożsamości sprzedający nie krył, wręcz miał to być atut pochodzenia aparatu, budził zastanowienie. Byłem pewnie zbyt upierdliwy i pomyślał, że po tygodniu od kupna będę sobie rościł huk wie co.
wysłane z Nokii 6210.
Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 03-12-2016 o 22:01
|CANON FF|
Spoko, wiem do czego pijesz ale na profilu był od lat... i niby wszystko się zgadzało ale się nie zgodził.
Może dla Ciebie 8 tysięcy to pierdnięcie ale dla mnie to jednak dalej sporo kasy
Dodatkowo zdjęcie body z netu i opis ciurkiem z dpreview czy podobnego.
wysłane z Nokii 6210.
Ostatnio edytowane przez benicjusz ; 03-12-2016 o 22:18
|CANON FF|