Przekret stary jak swiat i niestety policja jest najczesciej bezradna.
Ciekaw jestem jak będzie u mnie-właśnie jestem w trakcie transakcji z anglikiem,obiektyw wycofany z aukcji,napisałem mu jasno że nie wyślę szkła do momentu w którym pieniądze wpłyną na moje konto,także czekam
No to jestes w plecy za wystawienie i zaraz wystawisz od nowa![]()
SONY
he,he-to mnie pocieszyłeś,ale jak to mówią-"jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz"![]()
Miałem identyczną sytuację i też akurat sprzedawałem Tokinę 16-28.
Dostałem w sumie 3 albo 4 takie wiadomości wysłane za pomocą serwisu allegro, ale że temat znałem już wcześniej to waliłem od razu do allegro żeby blokowali konta.
Trzeba też uważać na konta kradzione!!!!!!
Jedną taką wiadomość dostałem z konta, na którym było ponad 400 komentarzy pozytywnych i na dodatek użytkownik tego konta miał powystawiane 2-3 strony rzeczy na sprzedaż.
Więc ludzie uważajcie i dokładnie czytajcie żeby później nie było płaczu!
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
Panowie i Panie, uważajcie na fałszywe wiadomości - niby z allegro, o zawieszeniu konta.
W wiadomości jest info o konieczności zmiany dostępu do witryny, a przekierowanie następuje na fałszywą stronę.
Wpierw wejdźcie na swoje konto i zobaczcie czy zostało zawieszone.
W ten prozaiczny sposób następują faktyczne przejęcia konta - socjotechnika, a nie żadne skomplikowane włamania na konta.
prosze Cie, te wiadomości są pełne błędów i literówek
typu Kali pisze
i regularnie przychodzą od dwóch lat
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Ale jak ktos widzi propozycje zakupu kilkaset pln powyzej kt, to wlacza sie Janusz Biznesu i efekty sa jakie sa.