Strona 184 z 222 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 831 do 1 840 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez Norberto Zobacz posta
    A ja trochę z innej beczki. Uważajcie nawet gdy sprzedajecie. Kilka dni temu próbowano mnie naciągnąć przy sprzedaży mojej Tokiny 16-28. Początkowo moją czujność uśpiło to że dostałem ostałem zapytanie na maila bezpośrednio z Allegro jakie koszty wysyłki do Londynu. Gościu proponuje mi sprzedaż poza Allegro, 100zł więcej nawet daje + pokrywa koszty wysyłki. Odpisuję że ok to przelej na konto kasę to wyślę, a on się zgadza i że jutro z rana pójdzie do banku. Na drugi dzień ok. 9 rano dostaje maila niby z jakiegoś tam Royal Banku (dośc wiarygodnie to wygląda) że na moje konto jest wpłata ale żeby kasa została finalnie przelana to muszę im wysłać numer do śledzenia paczki z potwierdzenia nadania przesyłki (od razu wydało mi się to podejrzane). Za ok. pół godziny tamten gościu pisze maila że był w banku, zrobił wpłatę i trzeba zrobic tak jak napisałem wcześniej. Do tego podaje się jako Glen Martin, adres 51 Studland Close Southampton SO16 9BA. Zielona lampka się zapaliła i przypadkowo widzę że napisał z innego maila choć bardzo podobnego (najpierw anu.mi@o2.pl, później anu.miyo@10g.pl). Sprawdzam go na Allegro - zarejestrowany w Aukro.ua, konto zawieszone. Na szczęście ogarnąłem się że to próba wyłudzenia i nie dałem się naciągnąć. Także też uważajcie
    UWAGA!taką samą sytuację miałem dzisiaj!Ten sam numer i ta sama osoba!Trzeba uważać na oszustów!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez ludwich Zobacz posta
    UWAGA!taką samą sytuację miałem dzisiaj!Ten sam numer i ta sama osoba!Trzeba uważać na oszustów!
    Dorwać i ukamienować dziada ! Ciekawe czy allegro zgłasza to na policje.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Przekret stary jak swiat i niestety policja jest najczesciej bezradna.

Dopiero zaczyna

Ciekaw jestem jak będzie u mnie-właśnie jestem w trakcie transakcji z anglikiem,obiektyw wycofany z aukcji,napisałem mu jasno że nie wyślę szkła do momentu w którym pieniądze wpłyną na moje konto,także czekam

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

No to jestes w plecy za wystawienie i zaraz wystawisz od nowa
    SONY

Dopiero zaczyna

he,he-to mnie pocieszyłeś,ale jak to mówią-"jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz"

Początki nałogu Awatar 5pirit

Miałem identyczną sytuację i też akurat sprzedawałem Tokinę 16-28 .

Dostałem w sumie 3 albo 4 takie wiadomości wysłane za pomocą serwisu allegro, ale że temat znałem już wcześniej to waliłem od razu do allegro żeby blokowali konta.

Trzeba też uważać na konta kradzione!!!!!!

Jedną taką wiadomość dostałem z konta, na którym było ponad 400 komentarzy pozytywnych i na dodatek użytkownik tego konta miał powystawiane 2-3 strony rzeczy na sprzedaż.

Więc ludzie uważajcie i dokładnie czytajcie żeby później nie było płaczu!
    eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Panowie i Panie, uważajcie na fałszywe wiadomości - niby z allegro, o zawieszeniu konta.
    W wiadomości jest info o konieczności zmiany dostępu do witryny, a przekierowanie następuje na fałszywą stronę.
    Wpierw wejdźcie na swoje konto i zobaczcie czy zostało zawieszone.

W ten prozaiczny sposób następują faktyczne przejęcia konta - socjotechnika, a nie żadne skomplikowane włamania na konta.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

prosze Cie, te wiadomości są pełne błędów i literówek
    typu Kali pisze
    i regularnie przychodzą od dwóch lat
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Podejrzane aukcje na Allegro II

Ale jak ktos widzi propozycje zakupu kilkaset pln powyzej kt, to wlacza sie Janusz Biznesu i efekty sa jakie sa.

Strona 184 z 222 PierwszyPierwszy ... 84134174182183184185186194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów