Ale jeżeli w trakcie rejestracji wyjdzie że nie jest ok. To dostaje zwrot kasy od sprzedajcego.
A skoro Adobe nie jest w stanie sprawdzić legalności, to kupuje tani program, rejestruje, jak przejdzie to znaczy że mam legalny.
Ale jeżeli w trakcie rejestracji wyjdzie że nie jest ok. To dostaje zwrot kasy od sprzedajcego.
A skoro Adobe nie jest w stanie sprawdzić legalności, to kupuje tani program, rejestruje, jak przejdzie to znaczy że mam legalny.
Dokładnie tak jak napisałeśMoże to jakaś tania wersja w pakiecie ze sprzętem. Nie do końca tanie znaczy nielegalne, ale należy uważać.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A miał ktoś może sytuacje na Allegro, że sprzedawał sprzęt i z Anglii dostawał oferty przesłania sprzętu??
Niby przychodzi info żebym podał numer konta, ale jakoś nie chcę sprawdzać czy kasa przyjdzie na konto zanim wyślę oczywiście sprzęt.
Zawsze jak coś sprzedaję to mam kilka takich ofert.
Nie dyskutować z takimi ludźmi??
nie dyskutować
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Nawet nie odpowiadaj na takie maile. Notorycznie pytają jaka jest cena i czy aktualne chociaż kup teraz podane. Nie odpowiadam bo wiadomo że to oszust. Łamana polszczyzna - też oszust. Jest tego plaga na allegro.
Obiektyw mam wystawiony za 4000zł a ktoś mi płaci 4300 + 300 za przesyłkę. Nic tylko sprzedawać hehe
Dziękuję za szybką odpowiedź. Będę usuwał od razu takie wiadomości.
Pozdrawiam
Dokładnie tak rób, to oczywiście jest przekrętDo niedawna otrzymywałem takie propozycje z nowo utworzonych kont, teraz je zwyczajnie kradną i to takie z dużym dorobkiem.
Łatwo je poznać bo podmieniają email na taki bardziej egzotyczny i pytają jaka jest cena do zapłaty proponując oczywiście wyższą na zachętę - LIPA !
Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 14-06-2015 o 14:44
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Dzisiaj dostalem takiego maila, zglosilem na phishing@allegro.pl:
"Konto "mirror265" zostało przejęte. Włamywacz próbował wyłudzić towar. "magdalena900" to adres e-mail, którego używał włamywacz. Proszę zakończyć korespondencję z tą osobą.
Zabezpieczyliśmy konto wskazanego Użytkownika."