Strona 157 z 222 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 561 do 1 570 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Jak dla mnie, sprzedajacy powinien obowiazkowo zlinkowac sample w aukcji i po zawodach. Nie trzeba 20 osoba wysylac czegos codziennie.

Niestety, cena musi za soba tez niesc jak to sie mowi w UK "fantastic shopping experience"

Obrona typa ktory sprzedaje obiektyw ale nie linkuje zdjec jest wg. mnie nieuzasadniona. To jak sprzedaz auta bez wlaczenia silnika i wmawiania kupujacemu, ze chodzi jak zyleta. A wystarczylo przekrecic kluczyk.

Druga sprawa to zachowanie w/w typa, juz widze jaki jest pomocny przy jakimkolwiek problemie
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 16-04-2015 o 08:56

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Jak dla mnie, sprzedajacy powinien obowiazkowo zlinkowac sample w aukcji i po zawodach.
    No tak, nie ma sampli to najlepiej ban na allegro.

Druga sprawa to zachowanie w/w typa, juz widze jaki jest pomocny przy jakimkolwiek problemie
    Odbierasz towar osobiście i sprawdzasz. Jest ok kupujesz. Jak tobie potem po tygodniu lub miesiącu coś padnie w obiektywie to co ma zrobić sprzedający? Zwrócić pieniądze?

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    I prokurator! Jak mógł nie dać sampli! To Ci cwaniaczek!

Wniosek:
    W sumie powinniśmy określić ilość sampli przy konkretnej przysłonie i z wieloma aparatami. W regulaminie Alledrogo. Jako warunek sine qua non.

Wedle wzoru:
    - po dwa sample z każdej możliwej przysłony do ustawienia w aparacie. W wersji RAW i JPG (tutaj w załączeniu seria warunków technicznych)
    - zdjęcia z co najmniej dwóch różnych puszek serii X oraz dwóch amatorskich z matrycy APSc i FF - aby nie było wątpliwości.
    - do tego jeszcze przydałoby się sampelki pod światło (ze trzy rózne konty) + całkowicie po ciemku
    - no i żeby w pełni być "uczciwym allegrowiczem" ! jeszcze niech dołoży w innym systemie, np. Sony z przejsciówką na bagnet C.

Jak spełni te wszystkie warunki to dopiero może wystawić aukcje na allegro. Inaczej forumowicze z Canon Board go zjedzą żywcem!

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Jak ja lubię takie popadanie z jednej skrajności w drugą.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Odbierasz towar osobiście i sprawdzasz. Jest ok kupujesz.
    Powiedzcie mi proszę jak sprawdzić ostrość obiektywu 600mm lub choćby 400mm w pochmurny / deszczowy dzień?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

obiektywy działają także w deszczowe i pochmurne dni
    no chyba ze chodzi o yongnuno
    większy kłopot byłby chyba w słoneczny dzień na pustyni?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Odbierasz towar osobiście i sprawdzasz. Jest ok kupujesz. Jak tobie potem po tygodniu lub miesiącu coś padnie w obiektywie to co ma zrobić sprzedający? Zwrócić pieniądze?
    Sprzedajac towar za 12000 warto zatroszczyc sie o taki szczegol. Koles nie linkuje sampli i niczego nie wysyla. Slepy by tego szkla nie kupil.

A jesli cos bylo nie tak od poczatku i nie zauwazyles tego?

Szok, przez to liberalne podejscie ludzie traca nie takie pieniadze. A wystarczy pomyslec troche. No chyba, ze kupno szkla za 12 czy 16tys to dla was jak wyskoczenie na loda. Gratuluje zarobkow i lekkiej reki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Sprzedajac towar za 12000 warto zatroszczyc sie o taki szczegol. Koles nie linkuje sampli i niczego nie wysyla. Slepy by tego szkla nie kupil.

A jesli cos bylo nie tak od poczatku i nie zauwazyles tego?

Szok, przez to liberalne podejscie ludzie traca nie takie pieniadze. A wystarczy pomyslec troche. No chyba, ze kupno szkla za 12 czy 16tys to dla was jak wyskoczenie na loda. Gratuluje zarobkow i lekkiej reki.
    A jaka jest różnica między aukcją ze zdjęciami a aukcją bez zdjęć ? Wydaje mi się, że aukcje ze zdjęciami są podejrzane. Jeżeli ktoś chce cię oszukać to na pewno wstawi na aukcję zdjęcia i będzie ci sample wysyłał

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    A jaka jest różnica między aukcją ze zdjęciami a aukcją bez zdjęć ? Wydaje mi się, że aukcje ze zdjęciami są podejrzane. Jeżeli ktoś chce cię oszukać to na pewno wstawi na aukcję zdjęcia i będzie ci sample wysyłał
    Jeżeli ktoś będzie chciał oszukiwać, to zrobi to bez względu, czy doda zdjęcia, czy nie. Będąc wzrokowcami raczej zawsze będziemy ciekawi jak się prezentuje przedmiot sprzedaży. Sample to temat rzeka, ale wały widziałem nietęgie, co nie oznacza, że każdy zamieszczający sample to oszust.

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Zawsze zamieszczam sample przy sprzedaży obiektywów i sample na dużej przysłonie przy sprzedaży body w celu pokazania czystości matrycy. Praktycznie za każdym razem, kiedy tego nie robiłem, dostawałem po kilka maili z prośbą o sample - szkoda czasu na wysyłanie ich każdemu.
    Nie czuję się jednak oszustem...

Strona 157 z 222 PierwszyPierwszy ... 57107147155156157158159167207 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów