Strona 155 z 222 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 541 do 1 550 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Z tym, że jak wynika z relacji kolegi, to umówienie się nie było zbytnio możliwe.
    No to odpuszczamy temat.
    Skończyły się już czasy, kiedy kupowaliśmy to co było w sklepie.
    To kupujący ma być zadowolony, a nie sprzedawca robić łachę.
    W wielu krajach sprzęt o dużej wartości, który jest wystawiany na sprzedaż przechodzi wcześniej przegląd w serwisie - ocena stanu technicznego i obie strony są zadowolone.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    W wielu krajach sprzęt o dużej wartości, który jest wystawiany na sprzedaż przechodzi wcześniej przegląd w serwisie - ocena stanu technicznego i obie strony są zadowolone.
    Tak powinno byc,ale w mentalnosci polskich uzytkowników sprzetu foto oraz negatywnych opiniach o polskich serwisach -to podanie informacji ,ze sprzet w byl w serwisie ,mial przeglad czy byl czyszczony -jest informacja nie korzystna dla sprzedajacego a u kupujacego podstawą do bardzo dużych podejrzeń co do stan technicznego i rozterki czy warto kupic dany sprzet -"bo dobrego nie daje sie do serwisu".
    Wszak lepsza dla wielu z nas jest opinia -"stan idealny nikt w nim nie grzebał".

Problemem nie jest sprzedajacy. Kompletnie zagubil sie tutaj główny problem. Kolega, autor watku na publicznym forum podważa wiarygodnosc obcego czlowieka, bo ten wysyla mu sample z inna przyslona i nie chce sie z nim umowic (moze nie ma czasu) i w efekcie zapewne serii maili odmawia mu sprzedazy.
    Nie znamy szczegolów, ale publicznie sie obmawia i rzuca jakies podejrzenia na bogu ducha winnego allegrowicza.
    W sumie warto moze zastanowić sie jaki sens ma istneinie takiego forum, bo kazdy moze napisac tutaj wszystko bezkarnie o kazdej aukcji
    A to ze foty male, a to ze odpisal niegrzecznie wiec pewnnie zlodziej itd....
    Plisss.
    Paranoja.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    To kupujący ma być zadowolony, a nie sprzedawca robić łachę.
    Udana transakcja to taka, gdy obie strony są zadowolone.
    Z mojego doświadczenia. Wystawiam coś za powiedzmy 2000zł. Przychodzi mail "za 1200 biorę". Ani witam czy dzień dobry tylko "za 1200 biorę". Taka osoba jest u mnie skreślona.

Uzależniony Awatar RTSiak

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Prędzej czy później i tak sprzedam szkło i wiesz kto jest kupującym ? - ten co o nic nie pyta.
    co to za tekst :O w takim przypadku kupujacy albo spi na $$$ albo jest kretynem

ja kupujac szklo za 1000, 5000 czy 10000 czasami chce sample a czasami nie chce, w niektorych przypadkach mozna ocenic czy jest ostro na np jakims tam XXX/2.8, jak chce sample ze szkla za dyche i ktos mnie oleje to moze byc pewny ze i ja jego oleje, szanujmy sie wzajemnie a nie ''nie i ch**, sp***''....

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Facet doszedł do wniosku, że trujesz dupe i nie chce mu się z tobą gadać. Pewnie sobie pomyślał, że kupisz i będzie miał przez ciebie same problemy bo doszukasz się małego włoska między szkłami. Nie dziwię się mu jeśli rzeczywiście wywarłeś takie wrażenie.
    Też miałem taki przypadek,takiego dupotruja.
    Napisałem ,żę w czasie pakowania ,obiektyw padł na podłogę i nie nadaje się do sprzedaży.
    Ten sam i pozostałe kilkanaście sprzedałem bez problemu,
    otrzymujac podziekowanie za ...itd.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    co to za tekst :O w takim przypadku kupujacy albo spi na $$$ albo jest kretynem

ja kupujac szklo za 1000, 5000 czy 10000 czasami chce sample a czasami nie chce, w niektorych przypadkach mozna ocenic czy jest ostro na np jakims tam XXX/2.8, jak chce sample ze szkla za dyche i ktos mnie oleje to moze byc pewny ze i ja jego oleje, szanujmy sie wzajemnie a nie ''nie i ch**, sp***''....
    Myślę, że kupujący nie śpi na kasie ponieważ wtedy kupowałby w sklepie. Kretynem też nie jest a raczej kimś mądrzejszym niż Ci się wydaje ponieważ wie że te sample nic mu nie powiedzą. Woli kupić szkło, podłączyć do swojego body i cieszyć się swoimi zdjęciami niż analizując w 100 % cropie cudze zdjęcia z cudzego body. Chcesz kupić ostre szkło i mieć pewność, że absolutnie dobrze współpracuje z twoim body to idz do sklepu i testuj do woli. Dla mnie fotografia jest przyjemnością a nie paranoją.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    Też miałem taki przypadek,takiego dupotruja.
    Napisałem ,żę w czasie pakowania ,obiektyw padł na podłogę i nie nadaje się do sprzedaży.
    Ten sam i pozostałe kilkanaście sprzedałem bez problemu,
    otrzymujac podziekowanie za ...itd.
    To tak jak ze zleceniem, jeśli z góry wiemy że ktoś jest problematyczny to lepiej odpuścić. Ja unikam trucicieli bo oni nawet w nowym obiektywie znajdą wady więc uprzejmie im dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 13-04-2015 o 23:45

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

btw
    od paru dni mam duzy problem z logowaniem sie do allegro- z pracy jest to niemozliwe
    czy u was tez wystepuja z tym problemy
    w domu ok, w pracy,z telefonu wyskakuje blad logowania
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    od paru dni mam duzy problem z logowaniem sie do allegro- z pracy jest to niemozliwe
    czy u was tez wystepuja z tym problemy
    w domu ok, w pracy,z telefonu wyskakuje blad logowania
    U mnie wszystko OK. Zarówno z PC jak i telefonu.

--- Kolejny post ---

jeśli z góry wiemy że ktoś jest problematyczny to lepiej odpuścić
    Zgadza się. Czasami nawet nie trzeba takich potencjalnych kupujących szukać na allegro. Wystarczy przejrzeć na forum wątek "kupię"

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Zgadza się. Czasami nawet nie trzeba takich potencjalnych kupujących szukać na allegro. Wystarczy przejrzeć na forum wątek "kupię"
    Ogólnie masz rację, ale w tym konkretnym przypadku sprzedający ma niespecjalnie chodliwy towar i taka "selekcja" kupujących może nie być najrozsądniejszym wyjściem...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 155 z 222 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów