Uważajcie na tego gościa Canon EF 600mm f/4 L USM (5246127123) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Byłem mocno zainteresowany kupnem obiektywu, ale Pan niestety nie jest skory do współpracy. Prosiłem 2 dni o zdjęcia z obiektywu na f/4. Po długich negocjacjach wysłał mi 1szt na f/5.6 twierdząc, że ma tylko jedno zdjęcie z tego szkła. Odbiór niby osobisty w Toruniu, ale ni jak nie dało się z Panem umówić.
Zapytałem czy obiektyw jest sprawny i czemu nie mogę otrzymać zdjęć i czy w ogóle mogę go kupić - dostałem odpowiedź "Nie muszę sprzedawać Dowidzenia"
Z mojego doswiadczenia kiedy wystawialem w róznych miejscach jakis obiektyw na sprzedaż,zawsze osoba ,ktora mnie pytala o Sample z danego obiektywu -nigdy go nie kupiła.
Dlatego teraz jestem wyczulony przy sprzedazy obiektywu ,kiedys prosi mnie o zdjecia z niego -tez to tylko wywołuje u mnie irytacje.
Byc moze tez jest tak z osoba sprzedajacego to tele 600mm.
Jak ktos wie jakie szkło chce kupić to drugiemu głowy nie zawraca prosbami o zdjecia.
Dlatego byłbym ostrożny aby w/w aukcje uważac za podejrzaną..
Tak, szczególnie, że szkło może być mniej lub bardziej ostre itp. Faktycznie, z takim nastawieniem to ja bym sobie darował... tego sprzedającego.
Dobry dowcip.
tylko odbior osobisty...
co w tej aukcji jest podejrzane?
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Podejrzane jest to że sprzedający unika kontaktu i rozmowy na temat obiektywu. Jednym razem twierdzi, że obiektyw trzeba kalibrować do każdego body oddzielnie, a zaraz pisze że jest ok. Że on chyba ma pecha, bo każde szkło musi kalibrować pod każde body. ???
W samej aukcji nic podejrzanego nie ma, ale po 2 dniowej korespondencji na mesengerze powiedział. Dowidzenia. Twierdzenie, że nie ma się zdjęć z obiektywu na przysłonie f/4 dla mnie jest kpiną. I nie wiem czy problemem jest wysłanie maila z 2-3 rawami jeśli ktoś chce przyjechać za kilka dni i obiektyw kupić. Może jest z nim coś nie tak po prostu.
violan - ja akurat chciałem jechać w niedzielę kupić to szkło, ale bez kilku sampli na f/4 nie będę dymał 300km, żeby podpiąć do body i się rozczarować. Nie miałeś do czynienia z długimi tele więc możesz się nie wypowiadać. L-ka nie jest każda równa i wydając 12tyś na szkło to chciałbym, żeby było ostre. Po 1 zdjęciu które mi przesłał na 5.6 ciężko stwierdzić czy szkło jest ok. A nie kosztuje to 1000zł.
Raz już kupiłem walnięte 300/2.8 i więcej nie muszę. To też przecież L-ka była, a nie jakeś szkło made in Russia
--- Kolejny post ---
I nie twierdzę że obiektyw jest zły, ale moim zdaniem coś śmierdzi. Gość wystawia sprzęt - ja chcę kupić, ale okazuje się, że jednak nie mogę kupić. Może tylko ja nie mogę :-)