Wyobraź sobie że dzwoniłem i telefon milczy.
Do przesyłki kuriersiej też chyba sprzedający musiałby dopłacić ze swojej kieszeni.
Kto ma choć trochę rozumu w głowie niech omija tą aukcje z daleka bo to oczywisty szwindel
Zgadza się nikt nie śpi z telefonem 24/h oraz że każdy kiedyś zaczynał od 0 na allegro. Jednak jest zbyt dużo argumentów świadczących o tym że ktoś może zostać oszukany
Ostatnio edytowane przez Hubi78 ; 30-01-2012 o 15:02
Wygrany na pewno będzie operator aukcji, bo nie wierzę, aby dokładał do interesu. Może podbijać cenę, czy nawet ustalić wygranego. Druga strona transakcji nie ma nad tym żadnej kontroli. Czy będzie wygrany ktoś z klientów nie ma na to żadnej gwarancji. Lepiej już iść do kasyna zagrać w rulete.
Bez przesady... Ja także nic podejrzanego nie dostrzegam.
To że nie ma opcji "odbiór osobisty" o niczym nie świadczy.
Wiele razy kupowałem na aukcjach bez takiej opcji w opisie,
ale po uzgodnieniu ze sprzedawcą nie było problemu by odebrać osobiście.
Natomiast jeśli się nie zgodzi, nie odbiera połączeń, nie odpowiada na wiadomości...
Co do konta "świeżak" - jak już ktoś wcześniej napisał, każdy kiedyś zaczynał...
No a ostrożność i przezorność i rozsądek IMHO jest na porządku dziennym,
niezależnie od ilości komentarzy, gwiazdek itp., itd. Przynajmniej dla mnie
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
komentarze to też nic nam nie dadzą bo jak jest mało to źle, jak jest dużo to też można uśpić czujność i tak naprawde nie ma reguły.