Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sigma 17-70/2.8 vs. Canon 28/2.8

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patk Zobacz posta
    Chcę więc wiedzieć, czy odczuję dużą różnicę przy przejściu na stałe 28mm? Czy to będzie podobna różnica, którą zanotowałem przy 80mm?
    Tego Ci niestety nie odpowiem. Naprawdę nie mam pojęcia jakie jeszcze "tematy" masz w swoim osobistym portfolio. Jednym z poważnych problemów będzie brak szerokiego kąta. Te 28mm na cropie, to wcale nie tak szeroko. Musisz przestawić obecny obiektyw na 28mm i starać się wykonywać zdjęcia. Bowiem po paru fotkach może się okazać, że brakuje czegoś w granicach 18-55 lub nawet 14mm.

Poza tym jakie szkło posiadasz, które osiąga 80mm? Z tego, co wiem istnieje 85/1.8 Canona
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Tego Ci niestety nie odpowiem. Naprawdę nie mam pojęcia jakie jeszcze "tematy" masz w swoim osobistym portfolio. Jednym z poważnych problemów będzie brak szerokiego kąta. Te 28mm na cropie, to wcale nie tak szeroko. Musisz przestawić obecny obiektyw na 28mm i starać się wykonywać zdjęcia. Bowiem po paru fotkach może się okazać, że brakuje czegoś w granicach 18-55 lub nawet 14mm.
    Te 28, to chęć posiadania "standardu" - czyli czegoś, co da mi okolice 50mm z pełnej klatki. Lubię portret, ale fajnie jest zrobić coś więcej niż główkę. APS-C jest też dość irytujące w małych pomieszczeniach i zmusza do akrobacji przy 50mm, które posiadam.

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Poza tym jakie szkło posiadasz, które osiąga 80mm? Z tego, co wiem istnieje 85/1.8 Canona
    Ops, moja pulpa ;-)

Uprawnienia umieszczania postów