Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Licker Zobacz posta
    No ja bym doczytał najpierw.
    Ratyfikowana umowa międzynarodowa to podstawa prawa międzynarodowego i jest ponad ustawami.
    właśnie nie byłem pewien na 100% ale już chciałem to napisać pod czyimś komentarzem, że internetowej prasy nie zamkną bo obowiązuje przecież prawo prasowe
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    SOPA zdaje sie ze umarla, badz powoli umiera. Zostala PIPA i ACTA do dokonczenia.
    Wygląda na to że i one polegną, na szczęście.

Rozbawił mnie udział Google w tym proteście, w koncu to przyszły Wielki Brat.. no ale ważna jest teraźniejszośc w tym momencie. Brawa dla nich, brawa dla Anonimowych.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Wygląda na to że i one polegną, na szczęście.
    A mi się zdaje, że chodzi o coś zupełnie innego. Zwrócono na siebie uwagę i cel osiągnięto.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ale kto zwrocil ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Licker Zobacz posta
    No ja bym doczytał najpierw.
    Ratyfikowana umowa międzynarodowa to podstawa prawa międzynarodowego i jest ponad ustawami.
    Licker, doczytałem. Praktycznie przy każdym punkcie w ACTA jest zastrzeżenie, że wszystko ma się odbywać w zgodzie z prawem danego kraju.
    canon, olympus

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Ale kto zwrocil ??
    Właściciele praw autorskich do większości utworów, korporacje

Uzależniony

Domyślnie

Hakerzy łamią dotychczasowe prawo i będą łamać prawo w przyszłości. Żadne ACTA ich nie powstrzyma. A ofiarami walki z wiatrakami będziemy my.

Prawda jest taka, że świadomość ludzi się zmienia. Wielu nauczyło się że najlepszym sposobem na zarabianie jest oferowanie czegoś za darmo. Stwierdzenie za darmo nie istnieje w słowniku korporacji, więc próbują bronić starego systemu, który przestaje działać.
    Zamiast się rozwijać, wprowadzamy prawa które nas ograniczą. Nie mogą zapanować nad rozwojem to trzeba go zatrzymać.

Co do Google...
    Po przejściu ACTA Google będzie miało duży problem, ponieważ będzie musiało wprowadzić liste domen i IP które będzie blokowane. Jeżeli powstanie nowa strona z nielegalnym oprogramowaniem lub muzyką i google do niej wskaże to będzie łamać prawo... Dlatego też będzie musiał w czasie rzeczywistym odnajdywać takie strony i blokować. Dla tych którzy mają drobne pojęcie jak działa internet, jest oczywiste że takie strony mogą powstawać w setkach w ciągu minuty lub adresy mogą się zmieniać błyskawicznie. Jak ACTA lub SOPA zostałoby podpisane Google praktycznie przestanie istnieć. Chyba, że zostanie zaakceptowane to że google łamie prawo, a to również by nie było dobre.

Hakerzy będą jak byli, wyszukiwarki będą musiały stworzyć od nowa algorytmy wyszukiwania, ISP będą miały obowiązek kontrolowania ruchy w sieci, policja będzie miała prawo i obowiązek przeszukiwać zawartości naszych dysków. Wszystko to tylko dla zwiększenia zysków wielkich wytwórni filmowych i muzycznych.

Ja nie rozumiem poparcia dla ACTA

Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta

Prawda jest taka, że świadomość ludzi się zmienia. Wielu nauczyło się że najlepszym sposobem na zarabianie jest oferowanie czegoś za darmo. Stwierdzenie za darmo nie istnieje w słowniku korporacji, więc próbują bronić starego systemu, który przestaje działać.
    Zamiast się rozwijać, wprowadzamy prawa które nas ograniczą. Nie mogą zapanować nad rozwojem to trzeba go zatrzymać.
    Ale to tak jakoś było lub miało być za Marksa, Engelsa i Lenina czyli w komunizmie. Jest jedna korporacja posiadająca większość praw do filmów i muzyki. Łatwiej wymusić na dostawcach internetu blokowanie stron z ich utworami niż powodować jakiekolwiek inne kroki, które będą bardziej kosztowne od zysków. Nawet jeśli operatorzy zablokują dostęp do ich legalnych stron to wzrośnie sprzedaż CD i DVD. Razem z rachunkiem za abonament dostaniesz rachunek za to co ściągnąłeś i po krzyku.

Uzależniony

Domyślnie

...i dla ich zysków zostanie regulowane prawo.

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów