Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Domyślnie

Na tej zasadzie można zamknąć wszystkie stacje benzynowe bo na niektórych jest lewe paliwo.
    Wkurzajace jest to że już dawno prawo nie jest tworzone przez myślących i mających pojęcie o czym piszą, ludzi. Mam wrażenie, że my na tym średnio skorzystamy. Dochodzić swoich praw możemy już dziś. Po co od razu zamykać strony? YouTube usuwa treści jeśli zgłosze nadużycie.
    Moim zdaniem sposób jest prosty. Obniżenie cen na soft, muzykę itp bo w tym wszystkim chyba głównie o takie dobra chodzi

Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Zablokują internet będzie więcej czasu na zdjęcia.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abras Zobacz posta
    Moim zdaniem sposób jest prosty. Obniżenie cen na soft, muzykę itp bo w tym wszystkim chyba głównie o takie dobra chodzi
    Nie tylko o to, po prostu trzeba pomyśleć również o zmianie sposobu dystrybucji.
    Tradycyjne nośniki powolutku odchodzą do lamusa, nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłem CD z muzyką...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Przeczytałem wniosek i teraz to wręcz "za" jestem.
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ate Zobacz posta
    z jednej strony boli mnie zablokowanie megauploadu, bo na tamtejszych serwerach leżało mega dużo seriali, które gdzieś w necie oglądałem. z drugiej strony - to co robiłem, to własnie było piractwo. oglądałem utwory filmowe nie posiadając na nie licencji.

blokowanie youtube jest złe, bo są tam filmy które nie łamią prawa. ale z drugiej strony - są też utwory które uszczuplają czyjąś kieszeń wykorzystując jego utwory nie posiadając do tego prawa.

jeżeli znajdziecie swoje zdjęcia (z sesji która kosztowała Was 500zł) w internecie u kogoś innego, to czujecie się okradzeni. teraz pomyślcie co może myśleć wytwórnia filmowa, której film znalazł się na youtube.
    Zależy jakie seriale. Jeżeli coś nie jest emitowane i wydawane w PL to możesz ściągać i oglądać do woli. A dużo jest seriale które u nas nie są dystrybuowane w żaden sposób.

No tak ale Youtube usuwa filmy jeżeli jest zgłoszenie naruszenia praw autorskich i niech tak zostanie, a nie żeby mi mój dostawca internetu blokował strony gdzie jest pełno darmowych fajnych rzeczy (np. Youtube) bo znajdzie jeden film który uzna za łamanie praw autorskich.
    Jak mi ktoś podprowadzi zdjęcia ze strony to albo sam je znajdę albo ew. ktoś i mi to wyśle, ale w mojej gestii leży żeby potem walczyć o swoje.

Nie dla cenzury i szpiegostwa.
    Mnie akurat życie w komunizmie nie dotknęło ale pewnie wielu z was tutaj owszem. Nie widzicie alegorii?

SOPA, PIPA, ACTA - co jest kurde ostatnio?
    Orwella się za dużo ktoś naczytał czy jak?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Megaupload/megavideo zostalo zamkniete przez FBI. VideoBB i podobni usuwaja pliki z serwerow. Ciekawe co bedzie nastepne... Komercyjna scena moze i jest podkradana przez ludzi ktorzy umieszczaja muzyke nielegalnie. Ale scena mniej komercyjna na pewno bedzie niepocieszona, poniwaz sami potrafia wrzucac cale albumy na youtuba by sie wypromowac bardziej. A jak jest z muzyka, ktorej nie mozna juz praktycznie NIGDZIE kupic ?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Komercyjna scena moze i jest podkradana
    Ciekawi mnie, co takiego będziemy słuchać w radiu? Jak zareagują stacje radiowe, jaka będzie reakcja wszelkich programów do rozpoznawania lub nagrywania utworów z radia? Operator odetnie mi internet za, to iż skorzystałem z takiego oprogramowania*

A jak jest z muzyka, ktorej nie mozna juz praktycznie NIGDZIE kupic ?
    Kiedyś stosowałem się do zasady, usuwam po 24h. Potem szukałem po sklepach. Nie znalazłem - trudno. Po instalacji iTunes trafiłem na promocje za free. No i wystarczyło.

Wydaje mi się, że Polska nie zalicza się do tych krajów, które są na tyle rozwinięte by odpowiednio dostosować swoje środowisko pod tak zintegrowany system. Jeżeli zamierzają liczyć na zasób ludzki, to możemy się już powoli liczyć z błędami. Wyobraźcie sobie, że Jan Kowalski zobaczy jak z amazon.com ściągasz plik muzyczny i Ci tę stronę zablokuje. Po miesiącu okaże się, że Ty za tę muzykę zapłaciłeś tylko Pan Kowalski nie przejrzał całego rejestru.

Rozumiem, że Polska stara się za wszelką cenę dostosować do innych krajów, ale nie kosztem ucinania wszystkiego. Na pewno będzie, to miało odbicie na naszej społeczności, kulturze czy nawet wiedzy.
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Ale jęki

http://pclab.pl/news48423.html - i chyba po zawodach
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa

Angry

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Ale jęki

http://pclab.pl/news48423.html - i chyba po zawodach
    W Stanach może i tak ale w europie nikt nie krzyczy tak mocno
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Bywalec

Domyślnie

Na KKM-ie jest sonda w sprawie wzięcia udziału w poniedziałkowej akcji zaciemnienia http://niedlaacta.pl/blackout.php. Jak na razie wszyscy są jednomyślni. Czy CB też rozważa dopisanie skryptu? Modzi by mieli dzień urlopu:-D, chyba że ktoś wyłączy JS w przeglądarce...
    R5 | Irix 15/2.4 | RF 14-35/4 L IS | RF 35/1.8 IS | RF 50/1.8 | C 85/1.8 | C 135/2 L | RF 70-200/4 L IS | RF 100-500/4.5-7.1 L IS | 430exIII
    https://500px.com/pwiniars/galleries

Strona 2 z 16 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów