Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Mieszany widok

Uzależniony

Exclamation Nie! Dla cenzury internetu!!

Nie dla ACTA !
    Nie dla cenzury internetu !
    Polski rząd podpisze ACTA 26 stycznia 2012!

Czym dokładnie jest ACTA ?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) - Międzynarodowe porozumienie, które już niebawem może zmienić także Twoje życie. ACTA w założeniach ma walczyć z podrabianiem towarów i piractwem. W rzeczywistości sprowadza się do tego, że każdy Twój ruch w internecie będzie śledzony przez dostawcę Twojego internetu oraz rząd, a ewentualne naruszenie (nawet nieświadome) praw autorskich będzie wiązało się z odcięciem dostępu do internetu, oraz karą.

Ponadto Twój dostawca internetu będzie miał możliwość, a nawet obowiązek blokować wszelkie storny na których znajdują się materiały naruszające prawa autorskie. Do takich stron można zaliczyć np. YouTube. To nie przypadek, że do tej pory nie słyszałeś o ACTA. Jej tworzenie jak i podpisanie odbywa się za plecami społeczeństwa.

Już w czwartek - 26 stycznia rząd Polski podpisze porozumienie ACTA.
    23 styczeń 2012
    Polski blackout przeciwko ACTA !
    Co możesz zrobić?

Jeżeli posiadasz własną stronę internetową, przyłącz się do protestu, i w poniedziałek 23 stycznia 2012 wyłącz swoją stronę internetową, wyświetlając informacje o ACTA. Pokaż użytkownikom Twojej strony internetowej, jakie moga być skutki wprowadzenia ACTA ! [Zobacz więcej i pobierz przykładowy skrypt]

Skopiowane z http://niedlaacta.pl

WIĘCEJ INFORMACJI NA YOUTUBE

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Dlaczego dopiero 23.01?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To jak zablokują YOUTUBE ( u mnie i tak nie działa bo nie mam jakiejś wtyczki ) to popsują się wszystkie telewizory SONY?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Dopiero zaczyna Awatar ate
    Miasto
    Nisko/Rzeszów

Domyślnie

z jednej strony boli mnie zablokowanie megauploadu, bo na tamtejszych serwerach leżało mega dużo seriali, które gdzieś w necie oglądałem. z drugiej strony - to co robiłem, to własnie było piractwo. oglądałem utwory filmowe nie posiadając na nie licencji.

blokowanie youtube jest złe, bo są tam filmy które nie łamią prawa. ale z drugiej strony - są też utwory które uszczuplają czyjąś kieszeń wykorzystując jego utwory nie posiadając do tego prawa.

jeżeli znajdziecie swoje zdjęcia (z sesji która kosztowała Was 500zł) w internecie u kogoś innego, to czujecie się okradzeni. teraz pomyślcie co może myśleć wytwórnia filmowa, której film znalazł się na youtube.
    życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ate Zobacz posta
    z jednej strony boli mnie zablokowanie megauploadu, bo na tamtejszych serwerach leżało mega dużo seriali, które gdzieś w necie oglądałem. z drugiej strony - to co robiłem, to własnie było piractwo. oglądałem utwory filmowe nie posiadając na nie licencji.

blokowanie youtube jest złe, bo są tam filmy które nie łamią prawa. ale z drugiej strony - są też utwory które uszczuplają czyjąś kieszeń wykorzystując jego utwory nie posiadając do tego prawa.

jeżeli znajdziecie swoje zdjęcia (z sesji która kosztowała Was 500zł) w internecie u kogoś innego, to czujecie się okradzeni. teraz pomyślcie co może myśleć wytwórnia filmowa, której film znalazł się na youtube.
    Zależy jakie seriale. Jeżeli coś nie jest emitowane i wydawane w PL to możesz ściągać i oglądać do woli. A dużo jest seriale które u nas nie są dystrybuowane w żaden sposób.

No tak ale Youtube usuwa filmy jeżeli jest zgłoszenie naruszenia praw autorskich i niech tak zostanie, a nie żeby mi mój dostawca internetu blokował strony gdzie jest pełno darmowych fajnych rzeczy (np. Youtube) bo znajdzie jeden film który uzna za łamanie praw autorskich.
    Jak mi ktoś podprowadzi zdjęcia ze strony to albo sam je znajdę albo ew. ktoś i mi to wyśle, ale w mojej gestii leży żeby potem walczyć o swoje.

Nie dla cenzury i szpiegostwa.
    Mnie akurat życie w komunizmie nie dotknęło ale pewnie wielu z was tutaj owszem. Nie widzicie alegorii?

SOPA, PIPA, ACTA - co jest kurde ostatnio?
    Orwella się za dużo ktoś naczytał czy jak?
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony

Domyślnie

Ale w tym rzecz, że ta ustawa nie ogranicza się do zwalczania piractwa. Ustawa ta jest tak sformułowana, że będzie pozwalała na zablokowanie serwisu bez przedstawienia dowodu na udostępnianie skradzionego materiału.
    Doskonale i obrazowo, ale po angielsku, jest to wytłumaczone TUTAJ.

Uzależniony

Domyślnie

Niech blokują i cały internet. Będzie więcej czasu na inne zajęcia

Domyślnie

Jeżeli będzie prowadziła do nadużyć - to źle. Ale czy na pewno będzie? To trochę jak z regulaminem naszej klasy - czy ktoś znalazł swoje zdjęcie w jakiejś innej, obcej reklamie? Nie.

Z mojego punktu widzenia wiele z założeń ACTA jest całkiem sensownych - choćby w nawiązaniu do kradzieży zdjęć, czy klientów, którzy twierdzą, że zdjęcie sprzedawanego produktu mogą sobie ściągnąć z sieci ze strony producenta.

Mam wątpliwości co do wspomnianych seriali. Ich ściąganie i oglądanie w PL jest legalne. Do użytku własnego nielegalne jest tylko ściąganie oprogramowania. (Ach te wszędobylskie Photoshopy ;D).
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Nie było internetu i człowiek sobie jakoś radził, tak że spokojnie. Po dniu protestu zwiększyła się liczba senatorów przeciwko ustawie, a głosowanie w USiA zostało przełożone :smile: Także Noł Dres - Noł stres
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 1 z 14 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów