Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 157

Wątek: Nie! Dla cenzury internetu!!

Uzależniony

Exclamation Nie! Dla cenzury internetu!!

Nie dla ACTA !
    Nie dla cenzury internetu !
    Polski rząd podpisze ACTA 26 stycznia 2012!

Czym dokładnie jest ACTA ?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) - Międzynarodowe porozumienie, które już niebawem może zmienić także Twoje życie. ACTA w założeniach ma walczyć z podrabianiem towarów i piractwem. W rzeczywistości sprowadza się do tego, że każdy Twój ruch w internecie będzie śledzony przez dostawcę Twojego internetu oraz rząd, a ewentualne naruszenie (nawet nieświadome) praw autorskich będzie wiązało się z odcięciem dostępu do internetu, oraz karą.

Ponadto Twój dostawca internetu będzie miał możliwość, a nawet obowiązek blokować wszelkie storny na których znajdują się materiały naruszające prawa autorskie. Do takich stron można zaliczyć np. YouTube. To nie przypadek, że do tej pory nie słyszałeś o ACTA. Jej tworzenie jak i podpisanie odbywa się za plecami społeczeństwa.

Już w czwartek - 26 stycznia rząd Polski podpisze porozumienie ACTA.
    23 styczeń 2012
    Polski blackout przeciwko ACTA !
    Co możesz zrobić?

Jeżeli posiadasz własną stronę internetową, przyłącz się do protestu, i w poniedziałek 23 stycznia 2012 wyłącz swoją stronę internetową, wyświetlając informacje o ACTA. Pokaż użytkownikom Twojej strony internetowej, jakie moga być skutki wprowadzenia ACTA ! [Zobacz więcej i pobierz przykładowy skrypt]

Skopiowane z http://niedlaacta.pl

WIĘCEJ INFORMACJI NA YOUTUBE

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Dlaczego dopiero 23.01?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To jak zablokują YOUTUBE ( u mnie i tak nie działa bo nie mam jakiejś wtyczki ) to popsują się wszystkie telewizory SONY?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Bywalec Awatar ToleDo
    Miasto
    Warszawa
    Każdy ma takiego
    ToleDo
    na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Dopiero zaczyna Awatar ate
    Miasto
    Nisko/Rzeszów

Domyślnie

z jednej strony boli mnie zablokowanie megauploadu, bo na tamtejszych serwerach leżało mega dużo seriali, które gdzieś w necie oglądałem. z drugiej strony - to co robiłem, to własnie było piractwo. oglądałem utwory filmowe nie posiadając na nie licencji.

blokowanie youtube jest złe, bo są tam filmy które nie łamią prawa. ale z drugiej strony - są też utwory które uszczuplają czyjąś kieszeń wykorzystując jego utwory nie posiadając do tego prawa.

jeżeli znajdziecie swoje zdjęcia (z sesji która kosztowała Was 500zł) w internecie u kogoś innego, to czujecie się okradzeni. teraz pomyślcie co może myśleć wytwórnia filmowa, której film znalazł się na youtube.
    życie zaczyna się po 50tce (najlepiej f1.2L) | www.arturbukowski.com

Uzależniony

Domyślnie

Ale w tym rzecz, że ta ustawa nie ogranicza się do zwalczania piractwa. Ustawa ta jest tak sformułowana, że będzie pozwalała na zablokowanie serwisu bez przedstawienia dowodu na udostępnianie skradzionego materiału.
    Doskonale i obrazowo, ale po angielsku, jest to wytłumaczone TUTAJ.

Uzależniony

Domyślnie

Niech blokują i cały internet. Będzie więcej czasu na inne zajęcia

Domyślnie

Jeżeli będzie prowadziła do nadużyć - to źle. Ale czy na pewno będzie? To trochę jak z regulaminem naszej klasy - czy ktoś znalazł swoje zdjęcie w jakiejś innej, obcej reklamie? Nie.

Z mojego punktu widzenia wiele z założeń ACTA jest całkiem sensownych - choćby w nawiązaniu do kradzieży zdjęć, czy klientów, którzy twierdzą, że zdjęcie sprzedawanego produktu mogą sobie ściągnąć z sieci ze strony producenta.

Mam wątpliwości co do wspomnianych seriali. Ich ściąganie i oglądanie w PL jest legalne. Do użytku własnego nielegalne jest tylko ściąganie oprogramowania. (Ach te wszędobylskie Photoshopy ;D).
    canon, olympus

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Nie było internetu i człowiek sobie jakoś radził, tak że spokojnie. Po dniu protestu zwiększyła się liczba senatorów przeciwko ustawie, a głosowanie w USiA zostało przełożone :smile: Także Noł Dres - Noł stres
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jeśli ktoś chciałby wyrobić sobie własną opinię: http://www.mkidn.gov.pl/media/docs/2...iosek_ACTA.pdf

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów