Nie da rady chyba, z laptopa odtwarzam.
Niesiołowski nazwał idiotami. Sikorski pomyjami. Tusk szantażystami. Niesamowite jak strzelają sobie sami w kolana![]()
mysle, ze wszyscy ci politycy licza na charakter przecietnego Polaka - uwielbia deliberowac, a najchetniej pienic si,e na dowolny temat, ale od slow do czynow przechodzi rzadko. do wyborow daleko, i to zalozenie moze byc sluszne - ci sami mlodzi za 2-3 miesiace o wszystkim zapomna i sprawa rozejdzie sie po kosciach...
W 1970, 1976, 1980 też leciały podobne teksty ze strony rządzących. Warchoły, wrogowie ludu i inne podobne. Wiem, sytuacja niby inna ale jakże podobna. Demonstracje na ulicach a "wadza" i tak wie lepiej - zwłaszcza jak obgadała wszystko w tajemnicy z Moskwą.... eeeeee... tj. z Waszyngtonem to przecież muszą mieć rację. :-)
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 27-01-2012 o 12:13
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Ależ już dawno stwierdzono, że punkt widzenia zależy od tego, po której stronie obiektywu się stoi... Politycy o korzeniach liberalnych wprowadzają coraz bardziej drobiazgowe regulacje prawne, politycy o korzeniach prawicowych głoszą hasła sprawiedliwości ludowej, a politycy o korzeniach ludowych i lewicowych popierają rozwój wolnego rynku. Każda władza deprawuje! W Sejmie pookrągłostołowym około 80-ciu posłów miało własne firmy kopiujące kasety audio i video. Zapewne nie miało to nic wspólnego z faktem, że nie dało się wtedy uchwalić ustawy o Prawie Autorskim. Największe polskie firmy wydawnicze startowały głównie dzięki piractwu. USA, jeszcze na przełomie XIX i XX wieku, nie honorowały żadnych zagranicznych praw patentowych i autorskich. Ale po to walczy się o wolność, żeby nikt nie odebrał jej tym, którzy ją wywalczyli. Dzisiejsi dwudziesto-trzydziestolatkowie nie walczyli o wolność, więc nie są beneficjentami. Tak przynajmniej myślą ci, którzy na styropianach walczyli o zniesienie cenzury.
Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 27-01-2012 o 12:49
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Nieśmiało chciałbym przypomnieć o pkt. 1 regulaminu forum:
"Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym."
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
W ostatnich postach jest już praktycznie sama polityka, a temat taki że się tego praktycznie nie da uniknąć więc żeby nie prowokować i nie tworzyć dodatkowej nikomu niepotrzebnej roboty profilaktycznie zamknę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner