Siec thor nadal istnieje, i istniec raczej bedzie. Jakby chcieli cos zrobic, to by uderzyli tam, i znalezli najwieksze siedlisko pedofili, mordercow, mafii i innych, o ktorych wiedza, ale nie maja pojecia co zrobic ze wzgledu na strukture owej sieci.
A canon boardy, i inne strony, wystarczy ze ktos sobie wymysli ze sa nielegalne, bo sa tam np linki do filmow na youtubie, ktorych autorem jest osoba z drugiego konca swiata, ktora miala na dysku jedna nielegalna mp3! I koniec, zamkiete wszystko! Nie ma odwrotu
Kradziezy ? Yyyyy. A ginie to to ? Kiedys byl przyklad pokazujacy rozniec miedzy piratem a zlodziejem. Masz samochod? Zlodziej go kradnie, i go nie masz. A pirat go powiela i usuwa zabezpieczenia zeby ktos inny mogl nim jezdzic. Twoj samochod nadal jest nieruszony i mozesz sie nim cieszyc. Nie jestem za piractwem, jednak kilkukrotnie bylem wrecz zmuszony korzystac z ich pomocy. Ze zly i brzydki jestem teraz bo popieram ? Nie, po prostu padl mi cd-rom, a piraci wymyslili cos takiego jak no-cd crack. Skoro gra/program nic nie doczytuje z plyty, to po jaka cholere ma ona byc w napedzie ? Zeby sie niszczyla? Tak, kilka plyt mi cd-rom rozerwal na drobne kawaleczki. Nie wytrzymaly przeciazen. Poza tym, sam sie przyznaje do kopiowania oryginalnych plyt z muzyka na nieoryginalne plyty z muzyka dla wlasnego uzytku. Dlaczego ? Bo mnie cholera bierze jak musze je wkladac i wyciagac z pudelek (rysuja sie pudelka od stojaka), niesc do samochodu, i wsuwac i wysuwac z radia (co takze niszczy sama plyte). Wole dobrze wlasnorecznie zripowane mp3 w dobrej jakosci, ktorych na plycie miesci sie ze 120, na dysku twardym/pendrivie pare tysiecy, a nie 20 na zwyklym Audio-CD... Wiec rownie dobrze mozna nazwac mnie piratem, degeneratem, i tym zlym, ktoremu zalezy by internet byl zorganizowana grupa przestepcza.
No i wlasnie o to chodzi. Oni nie beda patrzec na to jak mozna zrobic to kulturalnie, tylko jak zrobic to szybko i na sile. Wyobraz sobie ze wyzej wymienionym nozem ktos kogos zabil, wiec rzad zamyka WSZYSTKIE fabryki nozy w polsce, blokuje import nozy z tajwanu i calego swiata, i ogolnie lapia ludzi ktorzy jeszcze uzywaja jakichkolwiek nozy. Z powodu jednego czynu. Tak wlasnie wyglada ta ustawa. Nie wazne ze na serwerze sa pliki tysiecy legalnych uzytkownikow, wazne ze u jednego znalezli dwa nielegalne filmy i 4 mp3ki na krzyz wiec trzeba zamknac CALOSC.
Tak, naprawde myslimy ze takie cos jest mozliwe. A pod uwage bierzemy najgorsza sytuacje, bo branie kazdej innej mija sie z celem w tym przypadku. Lepiej sie milo zaskoczyc, niz obstawiac ze bedzie dobrze i sie niemilo zaskoczyc.
Na podstawie np. megaupload'u. Tam tez bylo duzo plikow legalnych, a jednak zamkneli calosc... DropBox niczym sie praktycznie nie rozni.