Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Wątek: Canon 30D - pierwsze zdjecie (?)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jesli chodzi o mnie to z samych bebechow 20D mogli by nic nie zmieniac, tylko zeby korpus wygladal, tzrymal sie w dloni i byl parktyczny jak D200. Przepraszam, za porownanie ale moim zdaniem wlasnie budowa zewnetrzna aparatu to jedyna powazna bolaczka Canona (poza serwisem w polsce).

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

zrobili druga puszke do BG-E3 - wiecej sprzedadza

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie no... Przeciez to szklo to monstrum...
    Puszka moim zdaniem wcale nie wyglada na taka wiele mniejsza od 20D. Moze nieco inaczej pozaokraglana, dzieki czemu jest inne wrazenie... No i ta fota z "niewiadomo czego" z czyms co ma udawac obiektyw.
    ...

Domyślnie

Zauważyliscie ze na fotce ten "nowy" 85L ma STARY przełącznik AF/MF? Taki długi, kanciasty. Takie przełączniki byly tylko w pierwszych szkłach EF (między innymi w 85L). Od kilkunastu lat są inne.

Druga sprawa to puszka - tak "mizernie" przy tym obiektywie wygląda tylko 350D (co nie zmienia faktu ze to fajny aparacik i taką własnie kombinację bardzo miło wspominam z jednego reportażu
    20D przy dokreconej 85-ce jest wygląda inaczej, jest stosunkowo znacznie wieksze.

Dlatego mam poważne watpliwości co do autentyczności tego zdjęcia. Co z tego ze na obiektywie pisze 85L "2". To można zrobic w PS-ie. Nie przypuszczam jednak żeby Canon dał stary, nieprodukowany przełącznik AF/MF w nowym szkle. A to podważa, IMO oczywiscie, wiarygodność całej fotki.

Oczywiscie 30D jest bardzo prawodopodobne, mozliwe jest rownież 85L II. Ale raczej nie te z tej fotografii.

Zresztą jeszcze 6 tygodni i będziemy wiedziec wiecej

Pozdrawiam
    Amber
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Początki nałogu

Domyślnie

Jakby nie patrzec to wyglada strasznie plastikowo i podobnie do 350D, zreszta jak dla mnie 350D bylby ok zgripem, ale ma za maly uchwyt z guzkiem wyzwalania. Jak dla mnie referencyjny ma Fuji S7000 ktorego posiadam, moze 370D bedzie mial to poprawione i bedzie takze dla tych z wiekszymi lapkami. Mam nadzieje ze to zdjecie to falszywka, bo napalony jestem na 30D lub 50D, poprostu nastepce 20D.

Pozdrowki
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wyglada plastikowo? On moglby byc z polakierowanego olowiu i tak bys nie rozpoznal na tym zdjeciu.

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Wydaje mi się, że Canon uniknie nazwy 30d - bo wielu mylił by się z d30. Niejeden zresztą mówi d20 a nie 20d ... więc 2 modele o niemalże tym samym oznaczeniu IMO odpadają, mogło by to być zbyt mylące.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

jeszcze jeden nowy model, ktory Canon ma wypuscic na PMA

www albo tez flickr

Bywalec
    Miasto
    Stockholm

Domyślnie

A może jednak idzmy trochę drogą analogową i nowy canon będzie 33D,a po wakacjach 3D ale...gdyby babcia miała wąsy.
    Pozdrawiam.
    EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Akustyk, sam robiłeś???

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów